Skip to main content

Loading

Зашиха КОПЧЕТО!

Копчето се контузи в Кладница

Почти приключвах с кофража на колоната. Родителите ми се стягаха да си тръгваме и реших с циркуляра да отрежа още една малка летвичка. Бях нарязал доста преди това и явно вниманието ми бе притъпено от нещо. Включих машината и при първия допир с летвичката тя отскочи (явно не я бях хванал здраво) и отплесна към ръката ми. усетих, че ме нарани и си помислих, че е станало най-лошото - погледнах в шурналата кръв. Пръстите си бяха там. Викнах силно, за да ме чуят родителите и проверих дали мога да ги мърдам! Ура, явно се мърдаха, не ме болеше въобще, вероятно някакъв шок или реакция на организъма.

Татко се поуплаши та му обясних, че не е чак толкова зле пътьом към колата ми, за да отидем към Пирогов! По пътя, на улицата кака Дора (съпруга на кмета Красимир) ми оказа първа помощ, като ми даде марли и заля раната с някаква реванолова течност, за което много й благодаря. Бързичко подкарахме с родителите ми към Пирогов, ката карахме на аварийни и се наложи да минем няколко пъти на червено или да карам в насрещното, все пак карахме разумно доколкото можеше.

Спряхме пред Пирогов, уплашени, а мен вече започна да ме боли. Пред кабинет 108 имаше и други ранени граждани, а един човек беше в подобна ситуация, но с един пръст - аз бях с 3 полу отрязани.

В кабинет 108 отначало се държаха дипломатично студено, но бяха сговорчиви. Приеха ме, а и другите пациенти ми отстъпиха, за което благодаря! Оказа се, че макар и да си плащам осигуровки от 2006, преди това имаше някакви проблеми с работата ми в чужбина и хоп .. НЗОК http://www.nhif.bg/ ме писали като: ЛИЦЕТО Е ИЗКЛЮЧЕНО ОТ ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ ПО ЧЛЕН 40а от ЗЗО от Януари/2005. Имах 2 минути да обясня, че НЗОК, не са прави, но нямах документи и т.н. ... все пак отивах за спешна помощ. Казаха ми, че трябва да плащам, а аз отговорих, че не е проблем. Това ми струваше 130 лева без ДДС - УРА: държавата е освободила услугите по здравеопазване от ДДС!!!

Братчето ми изтича да плати сумата, а мен започваше все повече да ме боли. С фактурата се върнах при 108 и оттам ме пратиха в операционната, като казаха "Мини пред всички и дай фактурата" .. така и направих, но пред мен влезе човечец с цепната устна .. трябваше да я шият. След минутки дойде реда и на КОПЧЕТО. Междувременно се обадих на Шефката и Люси, та да ми съдействат в този екстремен момент. Освен съветите, те "долетяха" до Пирогов за нула време, като искаха да ме карат в Исул - шефката беше говорила с колега. Да но пък за една - две минутки се разминахме и влязох в операционната.

Интересно ми, беше, че всъщност бях с приповдигнато настроение и всичко беше като на филм и пак аз главен герой, с щетите му де! Легнах на едно легло и сестрата започна да ме промива, задавах въпроси, а тя ми се караше, че мърдам докато ме промиваше с кислородна вода. Май цял литър изразходваха! Отвън чух гласа на Цонка и на цялата подкрепяща ме агитка. Не бях сам! Най-близките ми хора бяха пред вратата.

Дойде и хирурга, три-четири пъти му казаха името и като започна да ме шие се запознахме, ама пак го забравих. Та най-много ме болеше докато сестрата ме шиеше, и после като ми слагаха местна упойка, ама не много.

Доктора след като започна да ме шие се оказа приятен събеседник, казах му за село Кладница и си говорихме и за гъбите Кладница, за интернет сайтовете и също поприказвахме за здравеопазването. Голям човек изглеждаше този хирург, освен че е едър мъж и разговорът течеше по мъжки! Обясни ми кога да се сменя превръзката и кога да махнем конците. Мисля да го навестя отново поне за една от превръзките, ако не е със спешен случай.

Ха .. казах му, че съм рязал с циркулярче ... и че съм "компютърен специалист"! Той ми вика почти всички са така или не, това беше колегата му докато шие устната на другия пациент: "Повечето тук са такива, дето събота и неделя се занимават с опасни дейности, та много компютърджии имали за пациенти!". На хирурга не му запомних името, но ще го напиша обещавам!

Излязох от операционната и "феновете" ме чакаха с усмивки, то и аз се хилех и радвах! Тръгнахме си и полекичка се прибрахме пак на Кладница.

Благодаря на всички!

п.с. с НЗОК ще се разправям отделно! Хем си плащам хем се осигурявам, добре че имах 130 лева! Много абсурдно! У дома имам и документ, че това което го пише на сайта не е вярно, но ще го приложа допълнително. Дали пък някой служител не е пропуснал да натисне някое копче в онази 2006-та година, когато си бях разрешил този въпрос!? Може пък аз да съм пропуснал нещичко ... ще проверя и ще му дам гласност на това доколкото ми глас държи! Не че съм за 130 лева, при залог пръстчетата ми, ама все пак ако беше по-тежко сигурно можеше таксите и хиляди да стигнат!

Снимки
pernikonline com