Skip to main content

Loading

Клуб по Конен Спорт Тарсас

Име на фирма: 
Клуб по Конен Спорт Тарсас
Клуб Тарсас в село Боснек

Клуб по конен спорт „Тарсас"се намира на 30 км. от София по автомагистрала Е-79 за Благоевград и Кулата.Базата е разположена в китното селце Боснек,в полите на Витоша. При организирането на преходи и маршрути за езда имаме възможността да се възползваме от природното богатсво наречено ВИТОША.

В конната база се отглеждат 25 коня.Конете ,които отглеждаме се използват за свободна и любителска езда,за развъдна и за състезателна дейност.

Базата се състои от фермата,където се отглеждат конете и от механа,за отдих и престой на придружаващите ездачите.

Древното име на клуба -Тарсас, има своята история водеща началото си от богатата ни история.В село Боснек е открит древен олтар на Тарсас ,който е първият жрец на Дионис. Конната база е построена върху основи на древна тракийска конюшна. Още Херодот пръв споменава за древните траки,които са били изключително добри коневъди и са обитавали изворите на реката Стримон/т.е.Струма./

Изворите на Струма са именно от южната страна на Витоша и реката води началото от върха високо над с.Чуйпетлово и с.Боснек.Така ,че ние безропотно следваме стъпките на нашите предшественици и прадеди по тези земи.

 

село Боснек, град Перник

Местоположение

Bulgaria
42° 29' 50.2404" N, 23° 10' 37.9344" E
Javascript is required to view this map.
pernikonline com