Skip to main content

Loading

Духлата преди 20 дни през погледа на пещерняците в преразказ по преживяно

Сагата продължава! Мистрените истории и целия кошмар е предаден в http://www.speleo-bg.com/ в преразказ на пещерняците за деня, в който бяха "арестувани" от водната стихия в една от най-мистичните пещери в България! Историята е много поучителна! Ето как започва: Решението за Духлата взехме в понеделник. Планирали сме посещението от доста дълго време. Момичетата цяла година ни юркат да ги водим. Маршрута, който избрахме беше обмислен внимателно и смятахме,че няма проблем от наводняване на галерията. Знаехме, че предстои лошо време, за ветрове, но не и за обилни дъждове, пък и кой ти е предполагал декември месец порои.

Хубавото е, че историята е с happy end и че бяха спасени. Все пак има и нотки на съжаление и на гузна съвест завършва с:

P.S. Забравих да вметна това,че децата не вписахме в книгата, с цел да не притесняваме кметицата на с.Боснек, а и не знаехме дали е необходимо, тъй като те не са дипломирани пещерняци.

Цялата история е описана в: http://www.bosnek.com/

Снимки и текстове към тях(несвързани с конкретните снимки!) от http://www.speleo-bg.com/lang-bg/bfs/25-aso/402-peshko.html