Skip to main content

Loading

Баскетболистките на "Миньор" - фаворити в "А" група

Сезонът в женската А група започна с доста интересни мачове. Участниците този сезон са 6, като в средата на класирането има доста равностойни отбори и битката ще продължи до самия край на сезона. Лидер тази година е тимът на Миньор, докато аутсайдерът е Септември 97. Шампионът от миналия сезон Тони 7 изпитва затруднения при защитата на титлата си, но до края на сезона има доста време тимът да си върне позицията в челото на класирането. НСА и Рилски спортист пък са много силни и също ще се борят за медали. Ето какво показа всеки отбор в срещите си от програмата до момента:

 

Миньор

Баскетболистките от Перник безспорно са най-сериозният отбор в А група през този сезон. Те са лидер в класирането с 9 победи от 9 мача до момента, побеждавайки всичките си съперници със сериозна разлика. В състава на тима е и лидерката в индивидуалната статистика Ралица Василева, която има средно по 26.2 точки и 8.3 борби на мач и коефициент 23.2. Много стабилност дават Светла Асенова и Галина Станчева и ако тимът продължава да е толкова силен, едва ли ще има проблеми да вземе титлата през този сезон. Перничанки играха в НБЛ миналия сезон и се представиха не лошо, но пък през лятото решиха, че ще продължат с участието си в първенството на България в А група.

 

Рилски спортист

Момичетата на Красимира Банова показват традиционно силната си игра от последните години в А група. Отборът среща много сериозна конкуренция за второто място в класирането, като мачовете му срещу НСА, София и Тони 7 са истински дербита. Основните състезателки на тима са Виолина Кочева, Еми Ушагелова, Вероника Джикова, Кристина Пейчинова и Моника Тодорова, като те ще трябва да бъдат максимално концентрирани до края на сезона, за да запазят добрата си позиция в класирането. До момента тимът има 5 победи и 4 загуби.

 

НСА

Друг от фаворитите за тройката е тимът на НСА. Той също има 5 успеха и 4 поражения до момента и представлява голяма трудност за всеки един съперник. Състезателките на Цанко Цанков играят агресивно и винаги са стимулирани за победа, което води тима до успехи през сезона. Много силна под коша е Александра Делчева, която доминира с ръстта си и е полезна в атака и защита. Силни включвания правят Сара Маринова, Ивон Тодорова и Мария Рангелова.

 

София

Тимът на старши треньора Иван Стоилов се включи в А група през този сезон и започна малко неубедително, но след това бързо навлезе в ритъм. Столичанки записаха няколко ценни победи и са на четвърто място в класирането с 4 успеха и 5 поражения до момента. Ако продължат доброто си развитие, те ще бъдат много сериозна конкуренция на останалите тимове за място в тройката. Лидери на тима са Нора Георгиева и Весела Ковачева, които показват много силна игра в трудните му срещи.

 

Тони 7

Защитаващият титлата си шампион изпитва известни затруднения в началото на сезона. Тимът е с доста млад състав, а основните действащи лица в него са Виктория Стойчева и най-опитната Елена Петрова. Въпреки тяхната добра игра обаче те невинаги успяват да се противопоставят на силните съперници. Неприятна беше контузията на Радостина Рашева, която я изкара от игра за много дълго време и тя не може да помага на тима си. Новият старши треньор Иван Ганчев полага усилия за развитието на момичетата и през 2011 година се очаква те да бъдат по-силни, отколкото в началото на сезона.

 

Септември 97

Тимът е аутсайдер в групата, като до момента има само една победа и 8 поражения. Младите баскетболистки на Борислава Мандур показват голямо желание и стимул за игра, но ще трябва да се развият още, за да започнат да побеждават в женското първенство. Опитът, който ще придобият от срещите в А група, ще бъде много ценен за тяхното израстване като баскетболистки.

 

източник:bgbasket.com
----------------------------------------------------------------------