Skip to main content

Loading

БЧК събра 343 лева за операцията на малкия Петърчо от Перник

Вчера в БЧК, в присъствието на представители на община Перник и на медиите бяхаотворени двете касички с дарения за петгодишния Петър Димитров, на когото предстои операция за възстановяване на двете крачета. През февруари малчуганът трябва да бъде опериран, за да бъде извършено присаждане на стволови клетки.

По време на благотворителната вечер в навечерието на Рождество Христово, на която Община Перник раздаде огромна баница с късмети, кметът на Перник- Росица Янакиева отправи апел към всички да проявят разбиране и помогнат на малкия Петър да се излекува по- бързо и да се радва като всички дечица на живота. В двете касички общо бяха събрани 343 лв. и 5 стотинки. Наталия Минева- председател на БЧК информира, че събраната сума ще бъде преведена по сметката на Петърчо.              В БЧК беше отворена и касичка с дарения за Бойка Ивайлова, която страда от остра форма на скулиоза. Касичката беше поставена пред черквата в Мошино. Събраните 155 лева ще бъдат предоставени на семейството на Бойка.

Другата касичка с дарения, която беше поставена пред черквата в центъра на Перник са събрани 142 .20 ст., които ще бъдат предоставени на дневния център за самотни възрастни хора, който се намира в центъра на Перник