Skip to main content

Loading

Вода гази жаден ходи за жители на три от къщите в Даскалово

Строежът на "Люлин" наводни къщи в Даскалово

Живота на хората от Даскалово се оказва кошмар. Липсата на питейна вода съпроводено с наводнените мазета с основание накара хората да се вдигнат на бунт.  Мазетата на три от жилищата са пълни с вода вече втора седмица. При последния порой местената няколко пъти от строителите река Рударска заля махалата под естакадата на аутобана.

Домовете няма да могат да се подсушат чак до пролетта, категорични са специалистите. Заради изливането на фундаментите на кръговото на „Люлин” коритото на реката е коригирано многократно. Прекъснат е водопровода към злощастната махала, а при поставянето на мантинелите ще бъде пресечен и старият път към останалата част на „Църква”.

Драмата предизвика бунт на местните. Хората искат трайно да се установи „Рударска” и да се предпазят имотите им с бетонни стени. В проекта на магистралата няма предвидени средства за такива дейности. Във всеки проект обаче се отпускат 2% от сумата за непредвидени разходи. Тези пари могат да се използват за решаване на проблема, но трябва Агенция „Пътна инфраструктура” да се намеси, категорична е кметицата на Перник Росица Янакиева.

Източник: iPernik.info

pernikonline com