Skip to main content

Loading

Чешмяната вода в България

Вода в България съдържа най-много вредни елементи в сравнение с останалата част на Европа, алармираха учени. При норма от 5 % , отклонението на микробиологичните показатели на водата у нас е 15 %, пише в. "Всеки ден". Водопроводните станции още повече замърсяват водата, тъй като тръбите са от желязо. Освен това водата се хлорира и се обработва с алуминиев сулфат.

Така тя се оказва 20 пъти по-мръсна от чистата кладенчова и изворна вода. Според данни на Световната здравна организация, съдържанието на мед трябва да е един милиграм и не повече, а при нас е 2 милиграма. Същото е с канцерогенния елемент кадмий - той уврежда силно бъбреците. Изследвания сочат, че най-мръсна вода пият в Ямбол, Сливен, Монтана, Бургас,Пловдив, Враца, Кърджали, Перник и Кюстендил. В Плевен и Монтана тръбите били най-мръсни и отровни. Многото нитрати във водата са изключително вредни за кърмачета и децата. При-по големите пък може да причини и заболяването гуша.

Учените са направили открития, които им дават основание да твърдят, че питейната водопроводна вода е един от основните фактори, влияещи на продължителността на човешкия живот. За 60 години човек изпива поне 60 кубически литра вода - около две цистерни. И ако тази вода съдържа отпадъци, мръсни съставки, тя преминава през нашия организъм. И естествено, това не остава без следа.

Всички виждаме всеки ден мръсните дири, които остават по стените на чайника или тенджерите, в които е вряла вода. Утайката изобщо не е само бяла карбонатна, но и кафеникава. Тези химически отпадъци се натрупват по нашите кости, кръвоносни съдове и капиляри и малко по малко ни убиват.

Въглен ни спасява от бактериите

Активният въглен, независимо дали е на хапчета или прах, е най-сигурното средство за борба със замърсителите. Такъв може да се купи от аптеката. Той няма никакъв вкус, разтваря се във вода или се пие като хапчета. Въгленът детоксикира организма, облекчава дори при язва, гастрит и стомашни проблеми. Чаши с филтър от активен въглен пък са най-модерното средство. Освен че са красиви, те са и много удобни. Бутилката може да се ползва за 300 пълнения - около 150 литра вода.. Засега могат да се купят единствено от интернет сайтове - струват между 15 и 30 лева.
източник:http://news.zapernik.com/366369.html