Skip to main content

Loading

Деца от Перник ще се борят със стреса на Адриатика

Деца от Перник, Владая и Мърчаево ще преодоляват стреса от преживяното зетресение на 22 май на Адриатика, пише Труд. Пернишката и Столичната община ще си поделят разходите по транспорта. Цялата издръжка по пребиваването в адриатическия курорт Нови Винодолски се поема от кметството на Загреб. Поканата е от кмета на хърватската столица и е изпратена до Йорданка Фандъкова.

36 деца и четирима ръководители ще пътуват на 9 август до Адриатика. Учениците от Перник ще бъдат 18. Толкова са и връстниците им от Владая и Мърчаево, където също преживяха ужаса от земния трус.

"Целта е децата да успеят за десет дни да си починат от стреса след ужасното земетресение и постоянните трусове след него. Всички сме потърпевши. Децата обаче най-тежко понесоха земетресението", поясни директорът на Девето основно училище "Темелко Ненков" в Перник Марин Никодимов. Той и неговата колежка Даниела Кръстева ще са ръководителите на пернишката група.

Децата ще летуват в почивната база на Червения кръст на брега на Адриатическо море. Пътуването до там ще бъде с автобус.
източник:http://www.pernikdnes.com/news/6224