Skip to main content

Loading

Новини от iPernik

Разпространи съдържание
Обновен: преди 27 мин. 39 сек.

Личните лекари не обръщат внимание на завишената кръвна захар

преди 5 часа 15 мин.

Високите показания при изследването на кръвната захар масово се пренебрегват от личните лекари, когато те изследват своите пациенти.

off

още

И в Брезник събират такси за почистване на гробовете

преди 5 часа 32 мин.

Такси за почистване на гробни места вече има и в Брезник. Новата услуга влезе в сила от 18 септември, съобщиха от Общината.

off

още

В Перник въздухът е запрашен над нормата

преди 5 часа 39 мин.

Запрашаване на въздуха над нормата е измерено вчера в четири града в страната - Варна, Видин, Перник и София.

Това съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околна среда. Стойностите на фини прахови частици са между 1,1 и 1,52 пъти над средноденонощната норма, като най-високи са във Видин.

Източник: bnr.bg

off

Миньор Чикаго победи след сбиване

преди 5 часа 42 мин.

"Миньор" Чикаго взе трите точки като гост на сръбския тим "Морава" 1993 в първа девизия на Метрополитан Сокър Лийг. Първо в 32-та минута "чуковете" принудиха сърбите да си отбележат автогол. Центриране на Асен Василев от дясно беше изчистено от сръбски защитник във собствената врата.

off

още

Бюлетините в Перник ще бъдат охранявани от полиция

преди 5 часа 43 мин.

Областната администрация в Перник ще бъде охранявана от полиция. Ключът от помещението се съхранява в РИК, а помещението може да бъде отваряно само в присъствието на председателя на Районната избирателна комисия.

off

още

Не се знае как е построен некрополът край Перник

преди 5 часа 47 мин.

Античния некропол край Перник беше открит през 2011 година, като бяха направени редица изследвания. И до днес, обаче, учените не могат да определят как древните хора са го построили.

off

още

Регистрираха нов случай на Лаймска болест в Перник

преди 5 часа 52 мин.

Спокойна е епидемичната обстановка по отношение инфекциозните заболявания в област Перник.

Регистрирани са 8 случаи на остри заразни болести срещу 13 случаи за същия период на предходната седмица (без ОРЗ и грип).

От тях:

3 дихателни инфекции – 1 случай на Варицела и 2 случая на ТБК;
4 чревни инфекции – 4 случая на Ентероколит;
0 вирусен хепатит;

off

още

Пенсионерите празнуваха днес

преди 6 часа 2 мин.

Съюзът на пенсионерите организира днес тържество по повод Международния ден на възрастните хора. Тържеството се проведе в сладкарницата на Общинския младежки дом Съюзът на пенсионерите.

off

още

Утре ще има мач на "Миньор"

преди 6 часа 10 мин.

Утре отборът на „Миньор” ще приеме на своя стадион тима на „Спортист” (Своге). Ще се играе мач от осмия кръг на първенството на Югозападната „В” ФГ.

off

още

Еднодневна екскурзия до ОДРИН - 49,00лв.

преди 6 часа 41 мин.

Еднодневна екскурзия до Одрин!
.
Престой: 1 ден
Цена: 49 лв.

още

Учените взаимстват от чудесата на природата

преди 7 часа 33 мин.

Учените отправят поглед към природата, за да “откраднат” малко от чудесата й. Ето и десет хитри технологии, вдъхновени от естествената еволюция на биологичните видове:

1. Акули в помощ на хигиената

Бактериите и вирусите лесно се прилепват към всякакви повърхности, вкл. към кожата на ръцете и докторските ръкавици, и така създават постоянен риск от инфекция във всяка болница.

off

още

Уреждането на пенсията от професионалист струва между 40 лв. и 150 лв.

преди 8 часа 30 мин.

Уреждането на пенсията от професионален консултант струва между 40 лв. и 150 лв. Експерти подготвят и подават документи за излизане в заслужен трудов отдих и така спестяват време и нерви на бъдещия пенсионер. За тази цел работещият трябва да задели до 150 лв.

off

още

Фирма от Трън отваря туристическа агенция в с. Долна Секирна

преди 8 часа 56 мин.

Туристическа агенция ще отвори врати в брезнишкото село Долна Секирна. Такова намерение има трънската фирма ЕТ „Александра Методиева – Солар Енерджи”.

off

още

Община Перник набира доброволци за защита при бедствия

преди 9 часа 28 мин.

Община Перник набира доброволци за сформиране на доброволно формирование за защита при бедствия. Кандидатите трябва да са на възраст над 18 години, клинично здрави и да не страдат от психични заболявания. Друго изискване е да не са осъждани за престъпление от общ характер, освен ако е реабилитирано и независимо от трудовото или служебно правоотношение.

off

още

НЕК преведе на „Топлофикация Перник” малко над 100 хил. лв.

преди 9 часа 33 мин.

НЕК преведе на „Топлофикация Перник” само 133 710 лв. НЕК беше поела ангажимент до края не септември да погаси стари задължения в размер на 6,9 млн. лева.

В сумата влизат и задължения на НЕК към „Топлофикация Сливен”.

НЕК дължи на пернишката “Топлофикация” 12 472 557 лв., твърди директорът Кремен Георгиев.

off

още

Теодосий Спасов гостува в Перник

преди 9 часа 39 мин.

Кавалджията Теодосий Спасов, който е световноизвестен, ще бъде специален гост в концерта “Феноменът” на камерен оркестър „Орфей” с диригент Райчо Христов в Перник.

off

още

Изложиха графики в "Арт салон"

преди 10 часа 34 мин.

В галерия “Арт салон” в Перник са изложени мотиви в черно и бяло. Представени са графики, съхранявани във фонда на галерията. Сред показаните творби са произведения на Тодор Цанев, Димитър Класанов, Иван Димитров, Жана Костуркова, Анастасия Панайотова.

off

още

Читалище в Радомир направи кът за ранно детско развитие

преди 10 часа 48 мин.

Читалището „Напредък” в Радомир обособи стая за ранно детско развитие. Това съобщи читалищният секретар Нели Петкова. За оборудване на новия кът са използвани мебелите и техниката от проекта „Глобални библиотеки”.

off

още

Бивш цирков артист ще назначава хора в Радомирско

преди 10 часа 58 мин.

В Радомирско ще бъде изграден транспортен център от акробат от Долна Диканя. Там на работа ще бъдат назначени 1000 души. Центърът ще бъде изграден от бившият цирков артист Йордан Йорданов.

Бизнесменът възнамерява да направи „сухо пристанище“ заедно с испанска и китайска компании край Долна Диканя.

off

още

Проведоха последната среща за изборите в неделя

преди 11 часа 18 мин.

Областният управител на Перник Бойка Павлова проведе заключителна среща по подготовката на парламентарните избори.

За последни инструкции тя се срещна с представители на Районната избирателна комисия /РИК/, ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, ОД на МВР, „Информационно обслужване”, с началника на ТЗ „ГРАО”, секретарите на шестте общини и „ЧЕЗ Разпределение България” АД.

off

още

pernikonline com