Skip to main content

Loading

Новини от iPernik

Разпространи съдържание
Обновен: преди 1 час 55 мин.

Топола падна върху кола във Видин

преди 2 часа 46 мин.

15-метрова топола падна върху автомобил, движещ се по улица "Христо Ботев" във Видин снощи. Дете е с ожулвания по лицето, като то е пътувало на задната седалка в колата, информираха от полицията в града, цитирани от "Трибали".

Момченцето е транспортирано във видинската болница. Според управителя на фирмата по озеленяване, Даниела Димитрова инцидентът е в резултат на ремонта на тротоарите:

off

още

Телефонните измамници този път взеха 10 000 лв.

преди 3 часа 2 мин.

66-годишен мъж от град Грамада е дал на измамник 10 000 лв. Това съобщиха от областната дирекция на МВР във Видин. От там казаха, че той е предал парите на непознат човек, след което разбрал, че е измамен.

Мъжът получил известие по телефона, че неговият тежко болен внук се нуждае от лечение. За целта той трябва да предаде на пратеник сумата от 10 000 лв.

off

още

Имигранти от Близкия Изток превземат гръцкия остров Кос

преди 3 часа 8 мин.

Гръцкият остров Кос почти буквално е превзет от пристигащите имигранти от Близкия изток, като той се намира на четири мили от турския курорт Бодрум и е считан от имигрантите за най-бързия и сигурен път към страните от ЕС. Това информира BBC.

off

още

Спестяванията на гражданите намаляват

преди 3 часа 17 мин.

През април гражданите са спестили само 33 млн. лв. в банките, като сумата е 6 пъти по-малка в сравнение със спестените 194 млн. лв. през месец март. Тя е и 22 пъти по-малка спрямо новопривлечените януарски депозити.

off

още

Хотелите по морето правят отстъпки за резервации до 31 май

преди 3 часа 27 мин.

Хотелите край Варна обявяват масови отстъпки, дори и след официалния старт на сезона. От 10% до 30% стигат отстъпките за резервации на Златни пясъци, направени до 31 май.

off

още

Може да увеличат студентската стипендия до 150 лв.

преди 3 часа 31 мин.

Министерството на образованието има разчети, като според тях студентската стипендия може да бъде увеличена от 120 лв. на 150 лв. Това ще важи за следващата учебна година.

Разчетите ще бъдат предложени на финансовото министерство, обяви министърът на образованието и науката Тодор Танев пред парламентарната комисия за българите в чужбина, предаде БНР.

off

още

Хора ядат сярна гъба весто пилешко месо

преди 3 часа 36 мин.

Българи се хранят със сярна гъба вместо с месо, като опасният деликатес, за който специалистите предупреждават, че може да е отровен, расте масово по дърветата в цялата страна. Гъбата за поредна година се превръща в основно блюдо за хора, които от немотия не стъпват в магазина.

off

още

Бюджетът на здравната каса ще е със сериозен дефицит

преди 4 часа 11 мин.

Бюджетът на здравната каса вероятно ще е на сериозен дефицит тази година. Според прогнозите на база разходите към края на април, недостигът е 200 млн. лв., обяви управителят на НЗОК Глинка Комитов.

off

още

Объждат нов законопроект за образованието в парламента

преди 4 часа 18 мин.

За обсъждане в парламента влиза поредния законопроект в сферата на образованието. Правителството одобри предложените от просветното министерство промени в Закона за висшето образование, които ще позволят обвързване на приема на студенти в университетите с оценката за качеството на обучение и реализацията на кадрите в съответните направления.

off

още

Съдия е бил председател през цялата си кариера, без да е бил редови съдия

преди 4 часа 24 мин.

Стана известен случай със съдия, който в цялата си кариера е бил председател. Това казаха от Висшия съдебен съвет (ВСС) в сряда. Тогава Цветанчо Трифонов е бил избран за нов 5-годишен мандат начело на районния съд в Козлодуй. Това съобщи Медиапул.

off

още

РЕСТОРАНТ КАЗАБЛАНКА ОБЕДНО МЕНЮ /Четвъртък 28.05.2015г/

преди 4 часа 31 мин.

Добър апетит !

Снимки

И общината в Ковачевци организира празник за 1 юни

преди 4 часа 36 мин.

От общината в Ковачевци подготвят празник за децата за 1 юни, като невероятни декори и две сцени ще забавляват най-малките. Освен това децата в Ковачевци ще играят за първи път в България геокешинг. Това съобщи кметът Васил Станимиров.

off

още

Програма на киното за събота и неделя, има промоция на билетите

преди 4 часа 42 мин.

Програма на Общински драматичен театър "Боян Дановски" - Перник, като има промоция за периода от 30 май до края на месец юни. Тогава всички прожекции са на цена от 2 лв.

30 май 2015г. /събота/
11:00ч. - „ПИНОКИО“- детска анимация

30 май 2015г./събота/,18.00ч.
„ЛЕГЕНДАТА ЗА ХЕРКУЛЕС“ / The Legend of Hercules (2014)

off

още

Най-много шофьорски книжки се купуват в Перник

преди 4 часа 55 мин.

В момента в Перник се купуват най-много книжки, казаха високопоставен служител на ДАИ, като причината е, че там все още не е въведена електронната система на изпитване, а манипулациите с листовките се оказват фасулска работа.

off

още

Избраха жена за районен прокурор на Перник

преди 5 часа 20 мин.

За районен прокурор в Перник избраха Аделина Борисова - Алексиева. За нея беше гласувано, като 15 гласа бяха „за”, 1 „против” и нито един „въздържал се”.

off

още

Изследовател твърди, че Калифорния ще изчезне след земетресение

преди 5 часа 43 мин.

Мощно земетресение ще унищожи Калифорния в 16:00 часа на 29 април, твърди в прогноза холандския изследовател Франк Хугербеетс.

off

още

В София вече ще се пресича след като се натисне копче

преди 5 часа 47 мин.

Вече ще се пресича по кръстовищата в столицата само след натискане на жълто копче. Очаква се бутонът да намали висенето за зелен сигнал с 30 секунди.

Новият начин за пресичане е част от системата за управление на трафика, която в момента се изгражда.

off

още

Отпускат допълнителни пари за учебници

Ср., 27/05/2015 - 17:42

Отпускат допълнителни 19 898 965 лв. на общините за закупуване на учебници и учебни помагала за децата и учениците в детските градини и училищата. Това реши правителството днес.

off

още

Пускат шампоан, направен от урина на крава

Ср., 27/05/2015 - 17:36

Група студенти от Рейкявик направиха шампоан от урина на крава. Това съобщиха исландските медии, като шампоанът е наречен просто "Q" и е с аромат на роза, като е богат на витамини и скоро ще се намери в магазините.

Експерименталната серия е била "разграбена", а интерес към този шампоан показали най-възрастните купувачи.

off

още

България заема 55 място по конкурентноспособност

Ср., 27/05/2015 - 17:31

През 2015 г. България заема 55-о място от 61 икономики по конкурентноспособност, докато през изминалата 2014 г. се е класирала на 56-­o място, сочат данните в Годишника на световната конкурентоспособност 2015 на Института за развитие на управлението, Швейцария(Institute for Management Development ‐IMD).

off

още

pernikonline com