Skip to main content

Loading

Новини от iPernik

Разпространи съдържание
Обновен: преди 1 час 33 мин.

Избират спортист на годината между 21 човека

преди 14 часа 1 мин.
on

21 спортисти, предложени от 10 пернишки клуба са номинираните, измежду които ще се избере спортистът на Перник за отминаващата си вече 2016 година, като на нарочна среща, организирана от главния експерт „Спорт” в общината Десислава Стойова представители на средствата за масова информация от града направиха своя избор за десетка на спорта в Перник.

още

Всеки пети зрелостник иска да напусне България и да живее постоянно в чужбина

преди 14 часа 6 мин.
on

Две трети от завършващите дванадесетокласници или 66% имат намерение да напуснат града, в който живеят, като всеки пети зрелостник иска да напусне България и да живее постоянно в чужбина. Ниските доходи са най-големия проблем за младите хора, които тепърва търсят своята реализация. Това е най-честата причина те да искат да се махнат от родните си места.

още

26-годишен е привлечен като обвиняем за шофиране на автомобил след употреба на наркотично вещество

преди 14 часа 10 мин.
on

На 25 ноември тази година, в гр. Радомир, на ул. „Р. Даскалов“ бил проверен „Нисан Примера“, управляван от 26-годишният Д.А. от гр. Радомир. При изпробването му с техническо средство било установено, че кара под въздействието на наркотично вещество – марихуана. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“. Грози го лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1 500 лева.

Мъж се оплакал в полицията, че са срязани четирите гуми на собствения му лек автомобил „Ауди“

преди 14 часа 14 мин.
on

Това станало на 26 ноември тази година, а колата била паркирана на ул. „Рилска“. Органите на реда установили, че извършител на деянието е местния жител К.В./23 г./. Познат е на органите на реда с шофиране на автомобил след употреба на алкохол. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

Фалшива столевка е прокарана в обръщение в търговската мрежа

преди 14 часа 19 мин.
on

Сигналът е подаден вчера, от служителка в магазин за хранителни стоки в пернишкото с. Драгичево. Жената се усъмнила в банкнота от 100 лева, с която пазарувало познато за нея лице. Копюрът е иззет с протокол за доброволно предаване. Ще бъдат назначени съответните експертизи, които да установят истинността на парите. Работата по случая продължава

Ще съдят мъж за кражба на велосипед

преди 14 часа 21 мин.
on

На 18 октомври тази година, от вход на жилищен блок в пернишкия кв. „Твърди ливади“ бил откраднат велосипед марка „Реактор“. Служители на Първо РУ започнали разследване. В резултат на проведени множество издирвателни и порцесуално-следствени действия е установен и задържан извършителя на деянието – 46-годишвият Д.Н – Войната.

още

Мъж и жена са крали от хипермаркет в Перник

преди 14 часа 24 мин.
on

В полицията били подадени два сигнала от служители на хипермаркет в областния град, че двама са откраднали стоки от магазина. След касова зона били задържани 58-годишният Ж.М. и 42-годишната А.К., двамата от областния град. Мъжът откраднал парфюм, а жената хранителни и нехранителни продукти. Ж.М. е познат с използване на неистински документ.

още

Няма условия за обявяване на предепидемична обстановка в област Перник

преди 14 часа 33 мин.
on

В област Перник няма условия, за сега, за обявяване на предепидемична обстановка, като това показват данните от Регионалната здравна инспекция за изминалата седмица.

още

Обявиха прием на документи за безработни младежи

преди 14 часа 37 мин.
on

Агенцията по заетостта обявява прием на заявки по схема „Обучения и заетост за младите хора”, като тя е насочена към безработни лица до 29 години включително, както и по схема „Обучения и заетост“ – за безработни лица на възраст над 29 години. И двете схеми са съфинансирани от Европейския социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

още

Частни уроци по английски език

Пон., 05/12/2016 - 20:16

В удобно за Вас време и място. Предлагам и обучение онлайн ( online ) по скайп ( skype ) за страната и чужбина .Преводи от и на английски език. Изготвяне на всички видове съчинения и есета . Подготовка за тестове по английски в училище, помощ за домашни работи.

за контакти: 0897850856

Засрамете се хора!

Пон., 05/12/2016 - 14:25

Това ли е новата площадка дето толкова чакахме пред бл.7
Засрамете се хора!
Нестига че не сложихте нито пясъчник, нито люлка подходяща за по-малките, но спестихте и от настилката.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Цветелина Димитрова (през https://www.facebook.com/ipernik )

Снимки

Покана за благотворителна инициатива

Съб., 03/12/2016 - 21:08

Приятели,каним Ви да се присъедините към нашето парти.
Коледа идва и носи вяра,доброта и любов.
Нека с Вашата благотворителна кампания да зарадваме дете със Синдром на Даун. Те са различни само защото имат една хромозома повече. Хромозома та на любовта. Те са най-любвеобвилните същества на света. Най- слънчевите хора!

още

Андреа ще пее в Перник по време на мача на Кубрат Пулев

Съб., 03/12/2016 - 09:39
on

Въпросителните около това дали Андреа ще присъства на първия боксов мач на половинката си Кубрат Пулев пред родна публика получиха своя отговор, като певицата със сигурност ще пропусне двубоя на Кобрата срещу Самюел Питър на 3 декември в столичната зала „Арена Армеец“, тъй като по същото време е заявила участие в нощен клуб в Перник.

още

Общината изчислява такса смет на база данъчната оценка на имотите

Съб., 03/12/2016 - 09:35
on

Съгл. Чл. 67 ал. 1 от ЗМДТ размерът на такса битови отпадъци се определя в левове според количеството на битовите отпадъци, но тази разпоредба не може да бъде приложена за Община Перник. Това заяви директорът на Отдел „Местни данъци и такси” Ивета Боянова.

Вижте защо:

- Все още няма приета методика за изчисление на такса смет.

още

На 7 декември ще запалят коледната елха в Перник

Съб., 03/12/2016 - 09:28
on

Коледната елха в Перник грейва ден след Нкулден, на 7 декември, като в 17.30 часа на площад „Кракра“, по традиция кметът на общината Вяра Церовска ще запали празничните светлинки. Заедно с това целият център на Перник ще се окъпе в коледен блясък.

още

Няма сигнали за прекъснато електрозахранване и водоснабдяване в Пернишко

Съб., 03/12/2016 - 09:23
on

На територията на област Перник не са постъпвали сигнали за прекъснато електрозахранване и водоснабдяване следствие на обилния снеговалеж в началото на тази седмица, като всички язовири са с 1/3 свободен обем, като водното съдържание на язовир Студена е 13 479 900 куб. м при максимален обем от 25.2 млн. куб. м.

още

Художници ще довършват картина на покойния им колега Нено Тодоров

Съб., 03/12/2016 - 09:19
on

Пернишки художници заедно ще довършват картина на покойния им колега Нено Тодоров, като с това предизвикателството към творците читалище „Съзнание 1922 г.“ стартира празничната си декемврийска програма.

още

Ще вдигат данъкът върху възмездно придобито имущество в община Перник

Съб., 03/12/2016 - 09:16
on

От 2 на 2,5 на сто да се вдигне данъкът върху възмездно придобито имущество в община Перник предлага кметът Вяра Церовска, како като тя вече е депозирала докладна записка до председателя на ОбС за изменение на Наредбата за определяне размера на местните данъци. Ставката за възмездно придобиване на имущество не е променяна от 2008 г. посочва Церовска.

още

Два акумулатора от леки автомобила са откраднати в Перник

Съб., 03/12/2016 - 09:05
on

Деянията са извършени през нощта, когато неизвестни, чрез използване на техническо средство проникнали в „Киа Спортидж“ и „Форд Ескорт“, паркирани съответно на ул. „Сан Стефано“ и „Найден Геров“ в областния град. От първата кола са откраднати акумулатор и радиокасетофон, а от втората само акумулатор. Извършени са огледи и са предприети действия, за установяване на извършителите.

pernikonline com