Skip to main content

Loading

Новини от iPernik

Разпространи съдържание
Обновен: преди 2 часа 2 мин.

Българска музика от всички краища на страната звуча в навечерието на Деня на будителите

Пет., 31/10/2014 - 18:25

Изпълнителите от АНПТ "Граовска младост" към ОК "Дворец на културата" в
Перник поведоха публиката на вълнуваща музикална разходка из България.

off

още

Планирани прекъсвания на тока от ЧЕЗ в Пернишка област за периода 03-07.11.2014 г.

Пет., 31/10/2014 - 18:20

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

off

още

Подмяна на електромери от ЧЕЗ за периода 03-07.11.2014

Пет., 31/10/2014 - 18:12

Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната.

off

още

ПРАЗНИЧНИТЕ НИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ

Пет., 31/10/2014 - 16:53

Повече от 3 месеца Грууминг студио и магазин за козметика „ Сладуранче“ Перник - професионални фризьорски услуги за домашни любимци на достъпни цени!

Снимки

още

И милиардерите пострадаха от кризата

Пет., 31/10/2014 - 14:56

Има скок на социалното неравенство в глобален мащаб. Това алармира британската благотворителна организация “Оксфам”.

off

още

Екарисажите може да спрат да работят

Пет., 31/10/2014 - 14:50

Заводите за изгаряне на мъртви животни у нас спират работа от 1 ноември т.г. Това съобщиха вчера собствениците им. По този начин държавата може да се окаже осеяна от животински трупове в условията на епидемия от син език.

Рискът при подобна ситуация е засилване на епидемията.

Ако заводите спрат да работят единствената алтернатива остава животните да се заравят в ями край селата.

off

още

Ако страдате от фобии не посещавайте тези места

Пет., 31/10/2014 - 14:21

Хората страдат от различни страхове, които често са неоправдани. Те обаче доста често им пречат да се насладят на неща и места, интересни за други хора.

Това се отнася и за пътешествията. Ако се страхувате от тъмнина, мълнии, подземни пространства, прилепи, или имате някакви други фобии, може би е по-добре да избягвате следващите иначе прекрасни дестинации.

off

още

Младоженец си тръгнал от олтара заради грим

Пет., 31/10/2014 - 14:15

Китайски младоженец не подкрепя Одри Хепбърн, която е казала: "красотата на жената расте с годините".

Мъжът оставил годеницата си пред олтара, защото тя се появила като баба. Булката избрала специален застаряващ грим, за да попита избраника си дали ще я обича вечно, дори някой ден да изглежда сбръчкана и побеляла, предаде БГНЕС.

off

още

Днес новият кмет полага клетва и встъпва в длъжност

Пет., 31/10/2014 - 14:10

Днес, в 16 часа в заседателната зала на община Перник, ще се проведе извънредна сесия на Общинския съвет. Тя е втора за днес на нея новият кмет Иван Иванов ще положи клетва и ще встъпи в длъжност.

Решението на Общинския съвет за избора му вече е подписано от председателя Милан Миланов и носи печата на местния законодателен орган.

off

още

Избраха кмет на Перник

Пет., 31/10/2014 - 13:55

Новият кмет на община Перник е 59-годишният собственик на автокомплекс МИИВ, общински съветник от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в ОбС Иван Иванов.

off

още

Българи изобретиха лентичка, която пази от банкови измами

Пет., 31/10/2014 - 13:47

Български учени изобретиха лентичка, която струва само 9,90 лв. и пази информацията от банковите карти. Тя може да спре измами и източвания на хиляди от сметките на хората.

Български екип от 4 души е успял за една година да разработи чудото.

off

още

Днес се очаква разкъсване на облачността

Пет., 31/10/2014 - 13:41

Днес до обяд се очаква на много места да има превалявания, които постепенно да спрат. След обяд се очаква от северозапад облачността да започне да се разкъсва и намалява.

В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен, а в Източна България – умерен северен вятър. Максимални температури, в повечето места, между 10° и 15°, в София около 12°, съобщи НИМХ.

off

още

Цената на орехите се повиши

Пет., 31/10/2014 - 13:28

Тази година орехите гонят рекордни цени. Това лята лошото време е ошушкало почти напълно ореховите дървета. Собственици се жалват, че листата са почернели и падали още през август, като че е късна есен. И орехите се окапвали още преди да са узрели.

off

още

Изследване: Прясното мляко не е полезно за костите

Пет., 31/10/2014 - 13:09

Фрактурите на костите вероятно не се влияят от консумацията на повече мляко. Това показва изследване на шведски учени. Според изследването за жените, които пият по повече от три чаши мляко дневно, има по-голям риск от счупвания, отколкото при тези, които консумират по-малки количества.

off

още

Google създава система за ранно откриване на болести

Пет., 31/10/2014 - 13:00

Google ще създава система за ранно разпознаване на заболявания. Технологията ще се състои от наночастици, които влизат в кръвоносната система и доставят информация на външно устройство.

„Всеки един тест, който ви правят като отидете на лекар, ще може да бъде провеждан по този начин", обясни Андрю Конрад от Google X – лабораторията.

off

още

Отправиха предупреждение на директорката на IV помощно училище

Пет., 31/10/2014 - 12:46

След случая с Ана-Мария директорката на IV помощно училище ще получи предупреждение за уволнение от дисциплинарната комисия към Министерството на образованието.

off

още

Жители на Брезник и Ноевци взеха отношение по въпросите за климата

Пет., 31/10/2014 - 12:10

Две последователни представления с образователна цел бяха проведени в с. Новеци и гр. Брезник в края на миналата и началото на тази седмица (25-ти и 28-ми октомври). Актьорът Филип Аврамов и специалисти по климатичните въпроси положиха усилия да грабнат вниманието на присъстващите за това, какво да очакваме от климата в бъдеще и как да се адаптираме чрез прости мерки в ежедневието си.

off

още

Университетът по компютри в Перник е обучавал незаконно студенти

Пет., 31/10/2014 - 12:06

Университетът в Перник по телекомуникации,компютри и архитектура е обучавал незаконно 370 студенти, от които 80 български граждани.

Това стана ясно на пресконференция на председателя на Националната агенция по оценяване и акредитация към Министерския съвет проф. Боян Биолчев, Съвета на ректорите на висшите училища, образователния синдикат към КНСБ и представители на МОН.

off

още

ЧЕЗ прави приемна за граждани и фирми в Перник

Пет., 31/10/2014 - 11:50

На територията на Община Перник, ЧЕЗ ще организира приемна за битови и бизнес абонати на електроразпределителното дружество. На 04 ноември ще има разговори с компанията.

Приемната ще се проведе от 10:00 до 16:00 часа в конферентната зала на Двореца на култура в Перник.

off

още

МБАЛ «Рахила Ангелова» може да кандидатства по програма

Пет., 31/10/2014 - 11:44

МБАЛ «Рахила Ангелова» в Перник ще може да кандидатства по ОП «Регионално развитие». Тя е сред 17-те лечебни заведения в страната, които получават възможност да кандидатстват по програмата, стана ясно след последното заседание на Министерския съвет.

off

още

pernikonline com