Skip to main content

Loading

Новини от iPernik

Разпространи съдържание
Обновен: преди 43 мин. 4 сек.

Бивш футболист на Миньор вкара гол за израелски отбор

преди 2 часа 18 мин.

Победният гол за Макаби при успеха над Апоел с 1:0 в дербито на Петaх Тиква от третия кръг в група “С” на турнира по футбол ”Тото Къп” беше вкаран от бившият миньорски нападател Костадин Хазуров.

off

още

Иво Ангелов няма да влиза в политиката

преди 2 часа 27 мин.

В редиците на БСП няма да влиза спортист номер едно на България за миналата година Иво Ангелов. Той опроверга твърденията, че е получил такова предложение.

off

още

Събудете се сутрин и без кафе

преди 2 часа 32 мин.

Някои хора трудно могат да започнат деня си без кафе, но има и други начини да събудим организма си сутрин. Един от тях е вместо кафе, да започнем деня си с чаша топло какао. Последните проучвания показват, че флавинооидите в какаото влияят добре на настроението и събуждането на организма. Какаото е и чудесна сутрешна закуска.

off

още

EVN иска увеличение на тока в Югоизточна България със 17,9% от 01.10.2014 г.

преди 2 часа 37 мин.

Дружеството EVN е подало в ДКЕВР заявления за нови цени на електроенергията за своите клиенти от 1-ви октомври 2014-а година. Според дружеството необходимото средно увеличение на цената на електроенергията в Югоизточна България трябва да е със 17,9%.

От това увеличение 72 на сто ще отидат директно в Националната електрическа компания, а за дружествата на EVN ще останат 10,7 на сто.

off

още

Пенсиите за септември ще се получават от 5-ти

преди 3 часа 46 мин.

През септември ще започнат да изплащат пенсиите по-рано. Сумите ще могат да се получат вместо от 7-ми, от 5-ти септември. Това съобщиха от Националния осигурителен институт.

Плащанията ще стават по график, обявен в пощенските станции и ще приключат на 19-ти. Възрастните хора, които вземат пенсиите си по банков път, също ще могат да ги теглят от 5-ти септември.

Източник: perniktoday.net

off

Изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" ръководи дружеството

преди 4 часа 1 мин.

ТЕЦ "Бобов дол" вече се ръководи от Емил Христов, който е главен енергетик и заместник изпълнителен директор на дружеството. Това съобщи лидерът на КНСБ в централата Методи Ризов.

off

още

Младежи могат да получат работа

преди 5 часа 54 мин.

В местните администрации по програмата “Старт в кариерата” могат да получат работа 29 младежи с висше образование. На висшистите до 29-годишна възраст се дава шанс да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност в рамките на 9 месеца. Това съобщи директорът на Дирекция “Бюро по труда” Росен Симеонов.

off

още

Престъпността в Пернишко е надолу

преди 6 часа 5 мин.

Престъпността в пернишки регион през месец юни е паднала с 25%. Това сочат данните на ОД на МВР. Като една от вероятните причини за това се посочват патрулиращите пазачи, които бяха назначени на работа по Националната програма “Сигурност”.

off

още

Търсят дом на бездомника от пернишката боница

преди 6 часа 20 мин.

Бездомникът Йордан Михайлов лежи повече от два месеца в пернишката болница със счупен крак. Той е разпродал имотите си преди две години. Имал дъщеря, но за нея никога не полагал грижил и сега тя не го иска. Бездомникът също така няма съпруга, защото се развел още преди години.

off

още

В Трън ще празнуват създаването на първата партизанска дивизия

преди 6 часа 44 мин.

В Трън ще празнуват 70-годишнина от 9 септември 1944 г., когато е създадена единствената в България партизанска дивизия и участието й в Отечествената война.

Юбилейната среща ще се състои на 5 септември и е организирана от Общинския съвет на БСП, НС на БАС и Трънското земляческо дружество „Руй”.

off

още

В Бобораци отпразнуваха празник на хляба

преди 7 часа 19 мин.

Жители и гости на Бобораци празнуваха празник на зърното. Празникът е провежда за първи път, като местните се надяват да прерасне във фестивал. Идеята са дали кмета и жителите на населеното място, а мотото на първото издание е „Никой не е по-голям от хляба“.

off

още

Млекопроизводителите поискаха помощ от БТПП

преди 7 часа 27 мин.

Националната асоциация на млекопроизводителите поиска помощ от Българската търговско-промишлена палата за оказване на съдействие за спешно намиране на нови търговски партньори и пазари за реализиране на продукцията.

off

още

Само някои от случаите ще могат да викат Бърза помощ

преди 7 часа 39 мин.

За спешни случаи ще се смятат само хора с инфаркт и инсулт, започващо раждане, болни деца на възраст до една година и пострадали при пътно-транспортни произшествия.

За всички останали заболявания ще се търси личният лекар. Това ще настояват да бъде въведено като норма на работа в Спешната помощ здравни експерти.

off

още

Откраднаха кабел в Радомир

преди 7 часа 48 мин.

Кражба на телефонен кабел е извършена от землището на гр. Радомир. Сигналът в районното управление е подаден вчера през нощта, около 01,00 ч. Съобщено е, че от района на индустриалната зона е откраднат телефонен кабел.

Пристигналите на място полицаи установили, че е срязан кабел с дължина около 600 м., но само 200 м. липсват. Предприети са действия за установяване на извършителите.

off

още

500 семейства в Пернишко искат помощи за първолаци

преди 7 часа 53 мин.

За първокласниците си искат помощи 500 пернишки семейства. В момента тези помощи са в размер на 250 лева. Право на еднократната целева помощ за ученици имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 350 лева.

off

още

В София може да се види международната изложба "Нощи в Перник"

преди 8 часа 31 мин.

В София се пренесе международната мобилна фотоизложба „Нощи в Перник”. Нейни автори са Якуб Счепанияк – фотограф от Полша, поетесата Анна Мария Стокингер от Австрия и Снежанка Борисова – фотограф от Перник.

off

още

Отборът на "Чорни" е с нов отбор за сезона

преди 8 часа 41 мин.

За новия сезон отборът на „Чорни”(Брезник) стяга нов отбор. Брезничани регистрираха трета победа в третия си контролен мач, като тя беше убедителна.

off

още

Започна новата учебна година в спортното училище

преди 8 часа 52 мин.

Новата учебна година в спортно училище „Олимпиец” започна. Причината е, че по учебен план спортните училища единствени в страната учат по 38 учебни седмици, поради лагери през зимата, учениците започват училище на първи септември.

off

още

Плъхове, бълхи и хлебарки нападнаха Перник

преди 9 часа 24 мин.

Перник е нападнат от плъхове, бълхи и хлебарки. Високата им популация била причинена от обилните валежи и последвалите пикове на високи и ниски температури. За размножаването им допринасяло и това, че не е правена пълна дезифенция и канална деритизация на града.

off

още

Готов е офисът на Референдума в Радомир

преди 9 часа 35 мин.

Офисът на Референдума в Радомир вече е готов с много труд и общи усилия. Той ще посрещне днес първите си гости, а от 5-ти септември започва и информационната кампания.

off

още

pernikonline com