Skip to main content

Loading

Новини от iPernik

Разпространи съдържание
Обновен: преди 20 мин. 14 сек.

Прекалено много хора има в затворите у нас

преди 6 часа 25 мин.

Затворите у нас са пренаселени, като в тях липсва адекватно здравно обслужване на задържаните, а персоналът е с ниско професионално ниво и има проблеми с дисциплината.

off

още

Службите ще могат да ни следят само при тежки престъпления

преди 6 часа 46 мин.

Само при необходимост от предотвратяване и разкриване на тежки престъпления службите ще могат следят контактите ни в интернет и по телефона. Тези престъпления са убийства или заплахи за националната сигурност.

Това решиха вчера депутатите, като разписаха поправки в Закона за електронните съобщения. Промените бяха

приети спешно на две четения

off

още

Ще дават и документ за разходите по лечението при изписване

преди 6 часа 53 мин.

Новост е, че при изписване от болница освен епикриза пациентът ще получава и финансов документ, в който ще пише какви разходи са извършени за неговото лечение, подобно на документите след ремонт на автомобила.

off

още

Стефан и Светлана сключиха брак в „Женени от пръв поглед”

преди 7 часа 1 мин.

Стефан и Светлана са третата двойка, която си каза „да” в „Женени от пръв поглед”, като двамата бързо спечелиха сърцата на зрителите с чаровните си усмивки, страхотно чувство за хумор и искрени разговори минути, след като са встъпили в граждански брак, съобщава vesti.bg.

Както самите те се шегуват: „Когато Перник срещне Казичене, искрите са неизбежни”.

off

още

Перник ще има план за работа във военно време

преди 7 часа 5 мин.

План за привеждане на Пернишка област в готовност за работа във военно време разработват в Перник, като това стана ясно по време на проведеното първо редовно заседание на Областния съвет за сигурност.

off

още

Във фонд се включват общините Перник и Радомир

преди 7 часа 10 мин.

Общините Перник и Радомир се включват във фонд “Общинска солидарност”, като решенията за това бяха взети от двата общински съвета по места, независимо един от друг.

Целта на фонда е чрез междуобщинска подкрепа, пострадалите от бедствия и аварии общини да бъдат подпомогнати финансово.

off

още

Само 11% от жените висшистки имат свой бизнес

преди 7 часа 15 мин.

Само 11% от жените, които са завършили висше образование, успяват да развият собствен бизнес, стана ясно на четвъртия Европейски форум за социално предприемачество, който се провежда в Пловдив и ще продължи до неделя.

off

още

Индийци искат да стъпят у нас

преди 7 часа 18 мин.

В областта на информационните технологии, производството, промишлеността, селското стопанство, туризма, енергетиката, хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост индийци искат да си сътрудничат с български фирми.

Това обяви индийският посланик у нас Н. пр. Раджеш Кумар Сачдева при откриването на бизнес форум за насърчаване на търговията и инвестициите между България и Индия.

off

още

Започват да изследват вкуса на българина

преди 7 часа 22 мин.

Мнението на хората за различни храни и напитки ще се събира в 16 кабинки, като за първи път у нас екип от специалисти ще изследва вкуса на хората, за да може на рафта в магазина те да намират точно това, което им се яде и пие, разказаха от първата в България лаборатория за сензорен анализ на храни и напитки.

off

още

Ром наръга ученик в центъра на Перник

преди 7 часа 22 мин.

Момчетата са се опитали да спрат ром, който е грабнал чантата на някаква жена. Той е извадил нож и е наръгал едното момче. Младежът е откаран по спешност в местната болница с кървящи рани. В момента се правят прегледи за установяване на състоянието му.

off

още

Прекъсвания на електрозахранването в Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 30 март - 03 април 2015 г.

преди 7 часа 31 мин.

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

off

още

Намериха портфейл на перничанка

преди 8 часа 3 мин.

Кражба на дамски портфейл е разкрита от служители на Второ РУП – Перник. Вчера в районното управление се оплакала 36-годишна перничанка, че била във фитнес зала, от където й изчезнал портфейла с лични документи и пари.

Полицаите предприели разследване и много бързо стигнали до извършителката – 14-годишно момиче от пернишкото с. Рударци.

Работата по документиране на случая продължава.

off

Задържаха 18-годишен за притежание на дрога

преди 8 часа 6 мин.

18-годишен е задържан за притежаване на голямо количество наркотични вещества. Акцията е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Перник и колегите им от Първо и Второ РУП.

off

още

Търсим камерир/ка, чистач/ка

преди 9 часа 1 мин.

Фирма Сарп БГ търси да назначи мотивирани кандидати на позиция камериер/ка, чистач/ка за работа в чужбина.

Изисквания към кандидата:

- Основно владеене на английски и/или гръцки език
- мотивация, коректност и отговорност към работата

още

Искат да плащат в брой за скрап до 1000 лв.

преди 9 часа 24 мин.

Българската асоциация за рециклиране (БАР) иска да бъдат забранени плащания в брой на суми над 1000 лв. при изкупуването на скрап от черни и цветни метали.

Източник: 24chasa.bg

off

Жените обичат женени мъже

преди 9 часа 28 мин.

Изследване на френски сексолози потвърди, че халката на ръката на мъжете не отблъсква жените, а ги привлича ги като магнит. Причините за това са, че подсъзнателно жените вярват повече на женените мъже, смятайки ги за по-сериозни, зрели и отговорни.

off

още

"Ало" измамници успяха да излъжат две баби за един ден

преди 9 часа 56 мин.

Две баби бяха излъгани с крупни суми в един и същи ден в Горна Оряховица. Те бяха излъгани от "ало" измамници, които ги оплетоха по баналната схема с колетна пратка.

off

още

Може да има по 1 милион смъртни случая в Китай на година

преди 10 часа 8 мин.

Китай е застрашен от 1 млн. смъртни случаи на година заради устойчиви на антибиотици супербактерии и загуба от 20 трлн. долара до 2050 г. Това съобщи икономист и бивш изпълнителен директор на "Голдмън Сакс".

Пекин трябва сериозно да се заеме с този проблем, когато е домакин на срещата на Г20 догодина, заяви Джим О'Нийл, ръководител на искания от британското правителство доклад по темата.

off

още

Три дни за ползване на 5% отстъпка от дължимия данък от физическите лица

преди 10 часа 47 мин.

Само три работни дни остават, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по декларацията си. От НАП напомнят още, че отстъпката се ползва от всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г.

off

още

Малките задължения не се събират, таксите са високи

преди 10 часа 53 мин.

В момента задължения от 100, 200 или 300 лева, например, не се събират нито от частните, нито от държавните съдебни изпълнители. Причината е, че държавните такси са значително по-големи”, обясни пред Нова ТВ доц. Красен Станчев, който е преподавател в Софийския университет, както и един от авторите на Закона, който регламентира дейността на частните съдебни изпълнители.

off

още

pernikonline com