Skip to main content

Loading

Мнения

Големият медиен интерес и обществен натиск спасиха живота на Дейзи

Кучето Дейзи

Кучето Дейзи, за изчезването на което бяхме алармирани от Елица Енева - активистка на организацията за защита на животните вече е намерено!

Убийство във Facebook

Миролюба Бенатова

Аз съм Миролюба Бенатова, но пиша от тук, защото хората, които не ме харесват, ме забраниха.
Личната ми страница във facebook е докладвана на администраторите като вредна и обидна, и според правилата на социалната мрежа, аз съм закрита.
До вчера имах право да съществувам в интернет и да изразявам мнението си, така както и тези, които пишеха срещу мен. Вече не.

Какво кисело мляко кусате?

Реклама на мляко Земенея

Млкото Земенея "изчезна" ... в селата от Южна Витоша просто изведнъж вече никой не го предлага, а продавачите вдигат рамене и предлагат други млека ... например Рила. Ще се радваме, ако някой сподели нещо.

Бобър за смет или приказка за Брезник

Кофи за смет тип бобър

Община Брезник е купила 100 съда за смет тип "бобър" от фирма на Румен Гайтански. Единичната цена на всеки от съдовете е 290 лв. , но те са  заприходени на стойност по 850 лв. единия. Получава се разлика от 56 хил. лв. и не е известно къде е отишла тя.

Една история за отношението на работодателите към служителите

Предстоеше ми ремонт и реших да попитам дали има българска фирма, която да предлага продукти на европейско качество. Срещнах се с няколко майстора и всеки ми каза за фирма Боро. Реших да потърся в интернет за тях и се натъкнах на нещо, което се забелязва винаги с българските продукти, когато придобият достатъчно слава – развалят си качеството.

Росица Янакиева води в изборите днес!

Росица Янакиева води в изборите днес

Анкета за изборите в Перник пусна сайта заперник.ком като в досегашните резултати г-жа Янакиева води с близо 40% от виртуалните гласове.

За кой кандидат кмет на Перник бихте гласували?
Росица Янакиева - БСП, леви партии (33) 39%
Вяра Церовска - ГЕРБ (13)

Тебе какво те интересува дали работи некой в Пектин

Един от най-големите заводи за пектин - Пектин Перник

Историйка в завод Пектин: Е и това ми се случи. Отивайки на "портата" на "Пектин" , естествено заключена и в двора куп кучета се появи от будката на пазача един "господин". На въпроса ми има ли някой да работи в този бивш завод и по-точно лице, което да ми издаде УП -3, отговора беше "тебе какво те интересува дали работи некой".

Църковци и драгичевци си искат "магистрални" земи

60 собственици на имоти край пътен възел "Даскалово", си ги искат обратно или обезщетение за тях, тъй като били им били отнети от турската фирма "Мапа Ченгиз". Потърпевшите са пратили писмо до премиера Бойко Борисов и строителния министър Росен Плевнелиев. От август те поставяли проблема пред фирмата, пътната агенция, кметството в Перник и областната управа, но нямало резултат.

ФОТОКОНКУРС "ОБЛАСТ ПЕРНИК - МОЯ, КРАСИВА, НЕПОЗНАТА...”

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ

във фотоконкурс

ОБЛАСТ ПЕРНИК - МОЯ, КРАСИВА, НЕПОЗНАТА...” 

организиран от

ИНЖ. ИВО ПЕТРОВ - ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК,

В ПАРТНЬОРСТВО С EUROPEAN UNIVERSITY POLYTECHNICAL,

ПОД ПАТРОНАЖА НА НАРОДНИТЕ  ПРЕДСТАВИТЕЛИ  

Г-ЖА ИРЕНА СОКОЛОВА,  Г-Н ВЛАДИСЛАВ ДИМИТРОВ И Г-Н ПЕТЪР ПЕТРОВ

Цел на конкурса

Пернишка област притежава несметни богатства от природни красоти, исторически и културни забележителности. Много от тях са познати и са източник на нашето самочувствие и гордост, но още повече стоят в очакване да бъдат преоткрити и видени наново.

Не е прокълнато нито село Кладница, нито село Рударци ... НА МАЙКИТЕ, ЗАГУБИЛИ ДЕТЕ

Мили хора, докога ще търпим либералните закони, благодарение на които остават ненаказани онези изверги, които отнемат човешки живот? Имате ли представа какво изживяват родителите, и най-вече майките на онези невинни създания, които си отиват ей така от този живот, защото нечие невъзпитано и разглезено изчадие отнеме живота му?!

Радомирка иска прокурори да иманярстват

Имане и съкровища

Радомирка поискала от местните прокурори да търсят заровено в нива съкровише. Жената повярвала на старо предание, че в наследствена нива на фамилията й има скрито гърне с жълтици. Това станало повод за сериозен имотен спор с роднините.

Източник: http://www.radomironline.com/

Вода гази жаден ходи за жители на три от къщите в Даскалово

Строежът на "Люлин" наводни къщи в Даскалово

Живота на хората от Даскалово се оказва кошмар. Липсата на питейна вода съпроводено с наводнените мазета с основание накара хората да се вдигнат на бунт.  Мазетата на три от жилищата са пълни с вода вече втора седмица. При последния порой местената няколко пъти от строителите река Рударска заля махалата под естакадата на аутобана.

Как ме рекетираха на Лукойл-а на Горно Драгичево (Владая)

Лукойл рекет

Ще започна с това, че съм редовен клиент на тази бензиностанция ... имах съвсем малко гориво и на път за бизнес среща в София се отбих да долея малко дизел ... напоследък сипвам по 20-тина литра, а й имат промоция: някаква томбола ако заредиш за 20 литра ... ЗАРЕЖДАЙ С КЪСМЕТ! Е да, но аз нямах късмет!

Скъсаната язовирна стена може да забави строежа на магистрала Люлин

Скъсаната Язовирна стена на Язовир

Скъсаната стена може да доведе до нови забавяния на строежа на магистралата. Кадри и клипче от язовира ни бяха любезно предоставени от наш читател. Оказва се, че няма опасност за живота на жителите, но пък водата продължава да изтича и да влачи земя и кал върху магистралата. Има опасения, дали подпорните стени ще издържат, но вероятно тази отсчка от магистралата ще бъде залята.

Синята Зона е мъртва! Да живее Синята Зона! ... рече Вихрен Матев

Матев ликува след като приключи делото (zapernik.com)

Синята Зона е мъртва! Да живее Синята Зона! Едва разбрали за кончината на незаконната Синя Зона в Перник - в сайта на общината се появи проект за нова такава! Има ли дъно гьонсуратщината на управляващите ни?? Има ли срам и покаяние за тези, които ни грабят?? ...

Режат моста на река Струма в Батановци?!

Прокопаване на моста на река Струма в Батановци

Наши читатели ни уведомиха, че незнайна фирма правела водопровода за село Ярджиловци. Този водопровод минава през дигата на река Струма, което според жителите на Батановци е недопустимо и забранено. В момента с машина се прорязва асфалта и багер чака да започне копаенето, а камион да извози изкопания материал.

Сабина си иска училището!

Сабина си иска училището! - Не искам да се затваря моето училище, ако трябва да останат две деца, но ..

Правят от банка - МОЛ в Брезник?!

Град брезник - древен и млад и явно богат!

От няколко дни сградата на ТБ ОББ, по-известна като банката, има нов собственик - говори се из града. Той щял да преустрои бившата финансова институция на малки магазини,които да дава под наем и да оформи нещо като мол.Що се отнася до собственика, по кафенетата и по кьошетата под сурдинка се говори, че е висш управник ..

Зашиха КОПЧЕТО!

Копчето се контузи в Кладница

Почти приключвах с кофража на колоната. Родителите ми се стягаха да си тръгваме и реших с циркуляра да отрежа още една малка летвичка. Бях нарязал доста преди това и явно вниманието ми бе притъпено от нещо. Включих машината и при първия допир с летвичката тя отскочи (явно не я бях хванал здраво) и отплесна към ръката ми. усетих, че ме нарани и си помислих, че е станало най-лошото - погледнах в шурналата кръв. Пръстите си бяха там. Викнах силно, за да ме чуят родителите и проверих дали мога да ги мърдам!

Бушон на Драгичево задръства артерията София-Перник

Бялата линия не е драскотина а наредените коли чакащи да преминат през "бушона"

Репортер на Перник онлайн направил показно клипче на задръстването и няколко снимки, приложени към статията. Изграждането на възела на магистрала Люлин се превърна кошмар. След като искал да заобиколи задръстването и минал през Драгичево, той се върнал до Владая, за да мине през Мърчаево (скоро бе завършен ремонта на моста в Мърчаево).

pernikonline com