Skip to main content

Loading

Образование

Възпитаник на езиковата гимназия с най-добър резултат на изпит за надарени

Тихомир Тихомиров

На изпит за надарени деца, проведен в София от Българската асоциация по четене, перничанинът Тихомир Тихомиров е постигнал най-добър резултат, съобщава сайта Мироглед.

„Бъди грамотен” награждава отлиниците в Радомир

ou_smirnenski1.jpg

Бъди грамотен” ще награди отличниците в ОУ „Христо Смирненски”, град Радомир на 15 декември, сряда, от 10.30 часа в училището. Състезанието се проведе на 8 декември. В него участие взеха общо 119 ученици от 2 до 7 клас.

Бомбички, вувузели и закани на ученическия протест в Перник

dsc00771.jpg

„Няма да позволим да ни отнемат ваканцията, ще бъдем на училище на 10-ти януари, а не на 3-ти”-това заявиха протестиращите днес ученици в Перник. Някои бяха категорични, че сами ще удължат ваканцията си независимо от разпорежданията на просветното министерство. Ученическият протест днес бе организиран чрез социалната мрежа facebook.

ПЪРВИТЕ 14 ЧУЖДЕСТРАННИ СТУДЕНТИ ВЕЧЕ СЕ УЧАТ В ПЕРНИК

dsc00150_1_.jpg

Първите 14 чуждестранни студенти вече се обучават в Европейския политехнически университет в Перник. Младежите учат в специалностите "Строително инженерство" и "Архитектура" по университетската програма за англоезично обучение. Те са граждани на Турция, Косово и Казахстан.

Санират сградите на три училища и една детска градина

04ou.jpg

Община Перник спечели проект за енергийна ефективност на училищни сгради на стойност 1млн 494 хил.лв., който ще се финансира по Оперативна програма “Регионално развитие”. С отпуснатите средства ще се направи външно саниране и ще се смени дограмата в сградите на три училища и една детска градина.

Заместник-министър откри професионален корпус в Строителната гимназия в Перник

Зам.-министър Милена Дамянова

Заместник-министърът Милена Дамянова вчера откри официално обновения професионален корпус на Професионалната гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов” в Перник. На Димитровден -26-ти октомври училището отбелязва своя патронен празник.

Заместник-министър открива новия корпус в строителната гимназия

pgts_milanov_1.jpg

Заместник-министър Милена Дамянова ще открие официално обновения професионален корпус на Професионалната гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов” в Перник, съобщиха от пресцентъра на образователното министерство. На Димитровден -26-ти октомври училището отбелязва своя патронен празник.

Трета вече традиционна визита на студенти в Боснек

На 23 Октомври група студенти от Нов Български Университет (НБУ) ще навестят китното и стаено във Витоша село Боснек. Инициативата е на студентите, но кметството го е приело с охота и ще им подготвят достойно посрещане.

Богослов направи първото дарение за пернишкия университет

arge_bam_arad_edit.jpg

Два тома от “История на архитектурата” на Марио Босели дари за библиотеката на Европейския политехнически университет докторът на богословските науки Виктор Банов. Ценните книги на издателство “Венеция”от 1981г. са от колекцията за ореинталската архитектура и обхваща периода от античността до 20-ти век.

Сергей Игнатов в Перник: Държавните ВУЗ-ове трябва да се слеят

sergej_ignatov.jpg

Обмисля се законодателна инициатива вузовете да се сливат и така да имат повече средства. 37 са държавните университети у нас, от тях може би ще останат 12-13 , това каза в Перник министърът на образованието Сергей Игнатов, който присъства на откриването на Академичната година в Европейския политехнически университет.

Сабина си иска училището!

Сабина си иска училището! - Не искам да се затваря моето училище, ако трябва да останат две деца, но ..

Областният управител поздрави педагозите за Международния ден на учителя 5-ти октомври

Иво Петров

Областният управител инж. Иво Петров изпрати поздравителен адрес до всички педагози в област Перник, по повод Международния ден на учителя – 5 октомври.

Езиковата гимназия в Перник с четирима отличници в „Бъди грамотен”

Четирима десетокласници от ГПЧЕ „Симеон Радев” са отличници в „Бъди грамотен”.

Обучението на 5-годишните стана задължително, глоби за родителите чак от 2012

teaching.gif

В срок до началото на учебната 2012-2013 г. общините трябва да създадат необходимите условия за осъществяване на задължителната предучилищна подготовка. До тогава предучилищната подготовка за 5-годишните деца също е задължителна, но ако родителите им не осигурят присъствието на децата си, то те няма да бъдат санкционирани. Това

Немци споделят опит с училищни директори от Перник

img_3336.jpg

Училищни директори от Перник и експерти по образованието в общината се запознаха с опита на немски специалисти, работещи в сферата на професионалното обучение на учениците.На срещата, която се проведе в заседателната зала на общината, Международната фондация СЕНИОР ЕКСПЕРТЕН СЕРВИС /СЕС/ запозна всички  с дейността си и услугите, които предоставя на образователните институции в България. На срещата присъстваха експерти от Община Перник и Юлия Шюлер- ръководител проекти в България. Висококвалифицирани германски специалисти

Бизнесът в областта ще спонсорира 15 студенти от пернишкия университет

dsc072101.jpg

Своята подкрепа и готовност за съдействие изразиха представители на бизнеса от областта на среща с областния управител инж. Иво Петров и ръководството на EPU. Те се обединиха около идеята за създаването на фондация към областния управител в подкрепа на университета, която да подпомага

В СОУ"Д-р Петър Берон" получиха дарение

5060_1.jpg

83-ма първокласници посрещна днес СОУ”Д-р Петър Берон”. В препълнения училищен двор се събраха днес освен възпитаниците на училището, техните учители, но и много родители и гости. Кметът на Перник Росица Янакиева откри новата учебна година,

730 първокласници посрещна Перник

618x346.jpg

Точно в 9 часа днес във всички училища бе даден старт на новата учебна година.Тържествата започнаха с химна на Република България и посрещане на училищното знаме. 730 са първокласниците, които ще учат в училащата на територията на общината през тази учебна година, а общия брой на учениците е 7078.

Депутатите от ГЕРБ и областната управа откриват новата учебна година

430x287.jpg

Народният представител Ирена Соколова ще присъства днес на тържествата в ПМГ „Христо Смирненски” в гр. Перник и в ОУ „Св. Св. Иван Рилски”. Депутатът Владислав Димитров ще пожелае на добър час на

pernikonline com