Skip to main content

Loading

Живот

Списък с одобрените за помощи от Междуведомствената комисия за община Перник

За предоставяне на средства от резерва за непредвидени и неотложни разходи по чл. 1, ал. 2, т.

Пътека от рози срещу войната по пътищата

СТОП на геноцида на децата по пътищата

Нека на 26.07.2011 г. ние гражданите на Перник заедно с другите градове в цяла България, се съберем и защитим правото на децата си да ЖИВЕЯТ!

Нека всички сложим по едно червено цвете на Пешеходната пътека пред Общината за Валя и всички жертви на войната по пътищата.

Информация за планираните прекъсвания на електрозахранването

ЧЕЗ Електор България Перник (сн.: skandalno.net)

Община Перник

За периода 25-27.07.2011 г. /09.30-15.30 ч./ - с. Богданов дол.

Тока скача, а парното полетя

Тока скача - не пипай, а парното полетя - не скачай

Тока, доставян от ЧЕЗ в Перник и цяла Западна България, през деня ще се плаща с 1.89% повече, а по нощната тарифа поскъпването е с 1.86%. Средното повишение е 1.89%.

Новите цени най-чувствително ще ударят по джоба на абонатите на Е.ОН, който доставя ток в Североизточна България. Там дневната тарифа се повишава с 1.92%, а нощната - с 1.91 процента, а средното оскъпяване е 1.92.

Запечатаха Кръстова бара в Мещица

Чешма вода

В момента населението в Мещица ползва вода единствено от язовир „Студена". Заради отклонение от изискванията на стандарта за питейна вода в село Мещица, ръководството на „ВиК" е разпоредило да бъде запечатан водоизточникът Кръстова бара.

ЧЕЗ информира за предстоящи прекъсвания на тока

Ето и графика, изпратен ни от дружеството:

Прекъсвания на електрозахранването планирано от ЧЕЗ за следващата седмица

ЧЕЗ Електро/Разпределение Перник емблема

 

Община Перник

На 11.04.2011 г. /09.00-11.00 ч./ - с. Студена - ул. „Христо Ботев" 121.

Горно Драгичево се събраха да искат собствена транспортна линия

Жители на най-голямото село в Перник - Драгичево се събраха в Горно Драгичево. Повод за срещата им бе влизането в сила на измененията и допълненията на НАРЕДБА № 33 ОТ 3 НОЕМВРИ 1999 Г.

Църковци и драгичевци си искат "магистрални" земи

60 собственици на имоти край пътен възел "Даскалово", си ги искат обратно или обезщетение за тях, тъй като били им били отнети от турската фирма "Мапа Ченгиз". Потърпевшите са пратили писмо до премиера Бойко Борисов и строителния министър Росен Плевнелиев. От август те поставяли проблема пред фирмата, пътната агенция, кметството в Перник и областната управа, но нямало резултат.

ФОТОКОНКУРС "ОБЛАСТ ПЕРНИК - МОЯ, КРАСИВА, НЕПОЗНАТА...”

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ

във фотоконкурс

ОБЛАСТ ПЕРНИК - МОЯ, КРАСИВА, НЕПОЗНАТА...” 

организиран от

ИНЖ. ИВО ПЕТРОВ - ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК,

В ПАРТНЬОРСТВО С EUROPEAN UNIVERSITY POLYTECHNICAL,

ПОД ПАТРОНАЖА НА НАРОДНИТЕ  ПРЕДСТАВИТЕЛИ  

Г-ЖА ИРЕНА СОКОЛОВА,  Г-Н ВЛАДИСЛАВ ДИМИТРОВ И Г-Н ПЕТЪР ПЕТРОВ

Цел на конкурса

Пернишка област притежава несметни богатства от природни красоти, исторически и културни забележителности. Много от тях са познати и са източник на нашето самочувствие и гордост, но още повече стоят в очакване да бъдат преоткрити и видени наново.

Прекъсвания на електрозахранването планирано от ЧЕЗ

Малко преди празничната вечер на 8-ми Март пицария Сан Марко ще има смущения в електозахранването. Надяваме се след това пиците да са още по-вкусни. Ето и цялото разписание на планираните прекъсвания в електрозахранването:

Пернишка област  Община Перник

Организират национален протест "Искаме гориво на нормална цена" чрез фейса

Протест срещу високите цени на горивата в България

Група с почти 15000 души се заформи във фейсбука. Явно на тези хора им е дошло в повечко повишаването на цените. Ето и какво пише в информацията за групата:

Пернишко се населява предизборно

С повече от 2000 души е нараснало населението на Пернишка област в периода септември - 31 декември 2010 година. Така новите "перничани" ще могат да се възползват от правото си да гласуват за местни органи на властта на предстоящите избори , като при това ще изпънят изикванията за така наречената уседналост.

Ще има ток из пернишко до 3ти Март

За това ни уведомиха от ЧЕЗ. Планувани прекъсвания ще има само в 4 села в околността - радомирско и трънско:

Община Радомир

В 16 часа въздухът в Перник се нормализира

Първата завишена стойност на серен диоксид под алармения праг, който е 500 мкг/ куб.м е регистрирала Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник. Това информираха от ръководството на РИОСВ.

Ново 20!Утре на училище!!!

Разнопосочните информации от просветните ведомства тотално обърка учители, ученици и родители. Докато около обед се знаеше, че ваканцията продължава и тази седмица, в края на работния ден дойде ново съобщение. УТРЕ Е УЧЕБЕН ДЕН!. В него ще се броят учениците и след това ще се реши дали ще се удължава ваканцията.

Три години условно за пребит до смърт ром

Прокуратурата привлякла като обвиняем само един от извършителите. Първоначално го обвинили в опит за умишлено убийство с особена жестокост, а по-късно - в убийство при превишаване на пределите на неизбежна отбрана. Той се споразумял с прокуратурата и бил осъден на 3 години затвор условно.

Групата от Лобош спечели гласуването с SMS-и

surova.jpg

Сурвакарската група от село Лобош спечели гласуването с SMS-и на приключилия ХХ-ти международен фестивал на маскарадните игри  Перник 2011 - разбраха първи хора на www.pernikonline.com. Сурвакарите от Лобош са получили 498 гласа или 21,5 процента от гласувалите. На второ място с 246 гласа е сурвакарската група от Друган.

Снимки на чуждите групи - Украйна, Словения, Палестина

dsc01730.jpg

С

У

Р

В

А

 

Перник 2011

pernikonline com