Skip to main content

Loading

Здраве

Професионално избелване на зъбите – плюсове и минуси

С превръщането на здравата и блестяща усмивка и белите подредени зъби в символ на класа, показател на добър социален статус и отлична хигиена, професионалното

Най-добрите апарати за кръвно налягане

Най-доброто от света на апаратите за кръвно можете да намерите в Техника.БГ.

Перничани над 60 години: 21% са с остеопороза и 30% са с остеопения

За периода от месец април до месец септември в цялата страна се провeждаха кампании за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност.

22 октомври Европейски ден на донорството

 

Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция по трансплантациите, с подкрепата на Българския червен кръст, Национална пациентска организация, Българския съюз на трансплантираните и Нов български университет провеждат Национална кампания за отбелязване на 22 октомври, Европейски ден на донорството. РЗИ – Перник, съвместно с БЧК, гр. Перник, Регионалната колегия на БЛС в Перник и др. отговаря с провеждане на Регионална информационна кампания под мотото „Частица от теб може да бъде за някого целия свят”.

Здравейте колеги, жив съм - пише Явор

Радвам се, че отново мога да пиша във форума, много кофти катастрофа, няма да обяснявам причината, заради която съм паднал, не е сега времето, кофтито е че след като съм паднал съм отишъл в насрещното, а там ме посреща една кола челно, а след нея ме прегазват още две , като минават през лявата ми страна.

Специализираната болница за белодробни болести от днес е с нов директор

Интригата за руля на Белодробната обаче тепърва предстои. На 5 април ще има конкурс за шефската длъжност, обявен от Министерство на здравеопазването. документите на кандидатите се приемат до 4 април. Според наши източници освободеният д-р Алексиев не се отказва от лечебницата и ще се бори за старото си място на препитването в министерството.

Варицелата държи фронта и разболява децата в Перник

Няма отърване от шарката... 22 нови случаи са регистрирани само за една седмица, което е двойно повече от предходния седемдневен период. Изпъпчили са се хлапета на възраст между 2 и 10 години

Застрашително расте и броят на болните от белодробна туберкулоза. Трима са прихванали "жълтата гостенка" от 7-ми до 14-ти март, други двама се разболяха предходната седмица.

Детското отделение не приема деца, приканва родителите да се оправят другаде

Възмутени наши читатели се обадиха, за да ни известят за това, че д-р Антонова по-рано днес не е приела детето им и ги е отпратила да търсят друго лечебно заведение, защото условията били лоши. Обещахме да пуснем тази публикация, но всъщност положението в това отделение е наистина отчайващо.

Предписания за всички проверени по наредбата за тютюнопушенето

През периода служителите на отдел КХОХ  извършиха: 68 проверки в обекти за търговия с храни; 12 проверки в обекти за производство на храни; 5 проверки по регистрация на обекти за търговия с храни; 38 проверки по тютюнопушене

Ще има ли грипна епидемия преди Сурва?

В седмичния бюлетин на РИОКОЗ за изминалата седмица имаше доста тревожна тенденция - почти удвояване на заболяванията. Много от гражданите се самолекуват и практически не са регистрирани.

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ПЕРНИШКА ОБЛАСТ

През изминалата седмица са регистрирани 193 случая на остри заразни заболявания, срещу 107 за предходната седмица. От тях 170 са случаите на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) срещу 87 за предходната седмица. Общата заболяемост от грип и ОРЗ 215.41 срещу 110.24, на 10 000 лица, за предходната седмица.

Едва не заклаха перничанин пред кръчма в квартал Изток

Инцидентът станал към 23.30 часа снощи. Две компании запивали в заведението. В разгара на алкохолния купон, групите се скарали. Разправията се разгорещила и почерпените решили да се разберат „като мъже” навън. Излезли пред локала и заформили масов бой.

Назначават още лични асистенти на хора с увреждания

От вчера стартира стартира ІІ етап по прием на документи за Проект “ Подкрепа за достоен живот”, чрез който Агенцията за социално подпомагане, в партньорство с община Перник, ще предоставя социалната услуга „Личен асистент”, съобщават от общинската администрация.

Вирус преборва хората за часове

Лекарите предупреждават, че в момента действа тежък вирус, който само за няколко часа поваля на легло. Започва с болки в гърлото и кашлица, а след това температурата се повишава до 39 градуса. Според д-р Ангел Кунчев от Министерството на здравеопазването грипната вълна ще връхлети страната ни в края на януари или в началото на февруари.

РИОКОЗ за изминалата седмица: епидемична обстановка, ДЗК,профилактика

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ПЕРНИШКА ОБЛАСТ През изминалата седмица са регистрирани 107 случая на остри заразни заболявания, срещу 101 за предходната седмица. От тях 87 са случаите на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) срещу 48 за предходната седмица. Общата заболяемост от грип и ОРЗ e 110,24 срещу 60,82, на 10 000 лица, за предходната седмица.

Хигена срещу Хепатит

Мийте си ръцете със сапун! Ограничете посещенията си в заведения и намалете контактите си с "тълпи" и много хора на едно място! Това са минималните предписания, с които лекарите съветват, за най-ефективна мярка за предпазване на населението от потенциални опасности от епидемии!

Откриха обновени домове за деца и стари хора в Радомир(снимки)

Днес в с. Дрен и в Радомир бяха отркити два реновирани дома по програмата "Регионално развитие и благоустройство.Областният управител Иво Петров и кметът на Радомир Красимир Борисов прерязаха и двете ленти. Сградите са чудесно отоплени и обновени, 30-те деца в дом "Радост" живеят при европейски условия.

Край на пушенето на учениците в кафенетата

Учениците под 18 години вече няма да могат да пушат спокойно в кафенетата или в нощните заведения, тъй като от днес влиза в сила забраната за това. Няма значение дали в заведението е разрешено пушенето и има обособено помещение за това, тъй като учениците няма да имат право да сядат в местата за пушене. Навсякъде ще има поставени табели, че е забранено пушенето за лица под 18 години.

От 1-ви февруари затварят заведения, заради пушенето

Масирани проверки в заведенията тръгват от днес за спазването на новите изисквания за тютюнопушенето. Ще се налагат санкции на собственици, които не са спазили наредбата за условията и реда за тютюнопушене, която влиза в сила от днес, съобщи директорът на РИОКОЗ- Перник д-р Валери Симеонов.

Безплатни прегледи прави Белодробната

Безплатни профилактични прегледи за диагностициране на туберкулоза организира през цялата предстояща седмица Специализираната боница за активно лечение на белодробни болести в Перник. Подобни прегледи ще има в 28-те областни града в страната.