Skip to main content

Loading

Здраве

Най-добрите апарати за кръвно налягане

Най-доброто от света на апаратите за кръвно можете да намерите в Техника.БГ.

Перничани над 60 години: 21% са с остеопороза и 30% са с остеопения

За периода от месец април до месец септември в цялата страна се провeждаха кампании за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност.

22 октомври Европейски ден на донорството

Регионална здравна инспекция Перник

 

Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция по трансплантациите, с подкрепата на Българския червен кръст, Национална пациентска организация, Българския съюз на трансплантираните и Нов български университет провеждат Национална кампания за отбелязване на 22 октомври, Европейски ден на донорството. РЗИ – Перник, съвместно с БЧК, гр. Перник, Регионалната колегия на БЛС в Перник и др. отговаря с провеждане на Регионална информационна кампания под мотото „Частица от теб може да бъде за някого целия свят”.

Здравейте колеги, жив съм - пише Явор

Явор се върна от отвъдното след мото катастрофа

Радвам се, че отново мога да пиша във форума, много кофти катастрофа, няма да обяснявам причината, заради която съм паднал, не е сега времето, кофтито е че след като съм паднал съм отишъл в насрещното, а там ме посреща една кола челно, а след нея ме прегазват още две , като минават през лявата ми страна.

Специализираната болница за белодробни болести от днес е с нов директор

Специализираната болница за белодробни болести Перник

Интригата за руля на Белодробната обаче тепърва предстои. На 5 април ще има конкурс за шефската длъжност, обявен от Министерство на здравеопазването. документите на кандидатите се приемат до 4 април. Според наши източници освободеният д-р Алексиев не се отказва от лечебницата и ще се бори за старото си място на препитването в министерството.

Варицелата държи фронта и разболява децата в Перник

Доктор ох боли

Няма отърване от шарката... 22 нови случаи са регистрирани само за една седмица, което е двойно повече от предходния седемдневен период. Изпъпчили са се хлапета на възраст между 2 и 10 години

Застрашително расте и броят на болните от белодробна туберкулоза. Трима са прихванали "жълтата гостенка" от 7-ми до 14-ти март, други двама се разболяха предходната седмица.

Детското отделение не приема деца, приканва родителите да се оправят другаде

Детско отделение в Пернишката болница

Възмутени наши читатели се обадиха, за да ни известят за това, че д-р Антонова по-рано днес не е приела детето им и ги е отпратила да търсят друго лечебно заведение, защото условията били лоши. Обещахме да пуснем тази публикация, но всъщност положението в това отделение е наистина отчайващо.

Предписания за всички проверени по наредбата за тютюнопушенето

Как да се спазва наредбата за тютюнопушенето?

През периода служителите на отдел КХОХ  извършиха: 68 проверки в обекти за търговия с храни; 12 проверки в обекти за производство на храни; 5 проверки по регистрация на обекти за търговия с храни; 38 проверки по тютюнопушене

Ще има ли грипна епидемия преди Сурва?

В седмичния бюлетин на РИОКОЗ за изминалата седмица имаше доста тревожна тенденция - почти удвояване на заболяванията. Много от гражданите се самолекуват и практически не са регистрирани.

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ПЕРНИШКА ОБЛАСТ

През изминалата седмица са регистрирани 193 случая на остри заразни заболявания, срещу 107 за предходната седмица. От тях 170 са случаите на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) срещу 87 за предходната седмица. Общата заболяемост от грип и ОРЗ 215.41 срещу 110.24, на 10 000 лица, за предходната седмица.

Едва не заклаха перничанин пред кръчма в квартал Изток

Линкейка в Пирогов

Инцидентът станал към 23.30 часа снощи. Две компании запивали в заведението. В разгара на алкохолния купон, групите се скарали. Разправията се разгорещила и почерпените решили да се разберат „като мъже” навън. Излезли пред локала и заформили масов бой.

Назначават още лични асистенти на хора с увреждания

От вчера стартира стартира ІІ етап по прием на документи за Проект “ Подкрепа за достоен живот”, чрез който Агенцията за социално подпомагане, в партньорство с община Перник, ще предоставя социалната услуга „Личен асистент”, съобщават от общинската администрация.

Вирус преборва хората за часове

Лекарите предупреждават, че в момента действа тежък вирус, който само за няколко часа поваля на легло. Започва с болки в гърлото и кашлица, а след това температурата се повишава до 39 градуса. Според д-р Ангел Кунчев от Министерството на здравеопазването грипната вълна ще връхлети страната ни в края на януари или в началото на февруари.

РИОКОЗ за изминалата седмица: епидемична обстановка, ДЗК,профилактика

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ПЕРНИШКА ОБЛАСТ През изминалата седмица са регистрирани 107 случая на остри заразни заболявания, срещу 101 за предходната седмица. От тях 87 са случаите на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) срещу 48 за предходната седмица. Общата заболяемост от грип и ОРЗ e 110,24 срещу 60,82, на 10 000 лица, за предходната седмица.

Хигена срещу Хепатит

Мийте си ръцете със сапун! Ограничете посещенията си в заведения и намалете контактите си с "тълпи" и много хора на едно място! Това са минималните предписания, с които лекарите съветват, за най-ефективна мярка за предпазване на населението от потенциални опасности от епидемии!

Откриха обновени домове за деца и стари хора в Радомир(снимки)

dsc01331.jpg

Днес в с. Дрен и в Радомир бяха отркити два реновирани дома по програмата "Регионално развитие и благоустройство.Областният управител Иво Петров и кметът на Радомир Красимир Борисов прерязаха и двете ленти. Сградите са чудесно отоплени и обновени, 30-те деца в дом "Радост" живеят при европейски условия.

Край на пушенето на учениците в кафенетата

1605-cannabis-1.jpg

Учениците под 18 години вече няма да могат да пушат спокойно в кафенетата или в нощните заведения, тъй като от днес влиза в сила забраната за това. Няма значение дали в заведението е разрешено пушенето и има обособено помещение за това, тъй като учениците няма да имат право да сядат в местата за пушене. Навсякъде ще има поставени табели, че е забранено пушенето за лица под 18 години.

От 1-ви февруари затварят заведения, заради пушенето

images.jpg

Масирани проверки в заведенията тръгват от днес за спазването на новите изисквания за тютюнопушенето. Ще се налагат санкции на собственици, които не са спазили наредбата за условията и реда за тютюнопушене, която влиза в сила от днес, съобщи директорът на РИОКОЗ- Перник д-р Валери Симеонов.

Безплатни прегледи прави Белодробната

lf64o8ca2ehu0kcar768vyca3t0ca7cacmqy1ccavdtr1pca9cp9c6ca78tn0kcaw6qq1hcaurb9t0cazq6zy0cas62lp4cabqb732ca4sv07ycagfywh6caya1fs6canez0usca62xak6ca1iy8nr.jpg

Безплатни профилактични прегледи за диагностициране на туберкулоза организира през цялата предстояща седмица Специализираната боница за активно лечение на белодробни болести в Перник. Подобни прегледи ще има в 28-те областни града в страната.

През декември можем да сменим джипито си

s1_lekar.jpg

От днес до края на декември здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар, информират от Здравната каса. Хората, които искат да изберат ново джипи, трябва да закупят регистрационна форма за постоянен избор и да я попълнят при предпочитания от тях лекар.

pernikonline com