Skip to main content

Loading

Младежи

ПРАЗНИК НА ТАЛАНТИТЕ – ОБЕДИНЕНИ В ИМЕТО НА АПОСТОЛА

166 години ОУ "Васил Левски", с. Студена


„ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ”

ПРОГРАМА ЗА ПРОЛЕТЕН ПОЛУСЕЗОН НА ЗОНА "ПК-КН" - ДЕЦА "А" 2010/2011 Г.

ПРОГРАМА ЗА ПРОЛЕТЕН ПОЛУСЕЗОН НА ЗОНА "ПК-КН" - ДЕЦА "А" 2010/2011 Г.

 

ПРОГРАМА

за пролетен полусезон на зона "Пк-Кн" - деца "А" 2010/2011 г.

 

XIV кръг - 5 март 2011 год. (събота) 10:00 часа:

ФК "Студена" - ПФК "Миньор" Перник

ФК "Кюстендил" - ФК "Германея" Сапарева баня

Младите социалисти се събраха за първи път тази година

Първа сбирка на МО БСП за 2011 година в Перник

Младите социалисти се събраха за първи път тази година. Събитието бе отразено в снимки във фейсбук страницата на младежите. Публикуваме няколко от тях, а се надяваме да научим повече за тази им сбирка. Естествено срещата им бе в присъствието на по-опитни и с младежки дух социалисти като Галина Асенова и Кирил Кирилов.

 

Перничанинът Радко, който реши най-трудната геометрична задача!

Радко Котев

Перничанинът Радко, който реши най-трудната геометрична задача, чието оригиналното решение изгаря при пожара в Александрийската библиотека желае да работи в България. 

Възпитаник на езиковата гимназия с най-добър резултат на изпит за надарени

Тихомир Тихомиров

На изпит за надарени деца, проведен в София от Българската асоциация по четене, перничанинът Тихомир Тихомиров е постигнал най-добър резултат, съобщава сайта Мироглед.

Младежкото НДСВ готово на протести заради подслушванията

a_002_s.jpg

Младежката организация на НДСВ излезе със своя позиция за скандалите около разговорите между вицепремиера Дянков, шефа на митниците Танов и зам.-министъра на финансите Горанов, които бяха публикувани в медиите.Те са доказателство за последствията от злоупотребата с властовите механизми, които това правителство прилага, за да контролира собствените си министри и не се знае още к

Честит Рожден ден Пепи

Петър Тишкин рожденик (снимка фейсбук)

Честит рожден ден с пожелания за много здраве, щастие, късмет и много творчески успехи!

екипът на Перник Online

Край на пушенето на учениците в кафенетата

1605-cannabis-1.jpg

Учениците под 18 години вече няма да могат да пушат спокойно в кафенетата или в нощните заведения, тъй като от днес влиза в сила забраната за това. Няма значение дали в заведението е разрешено пушенето и има обособено помещение за това, тъй като учениците няма да имат право да сядат в местата за пушене. Навсякъде ще има поставени табели, че е забранено пушенето за лица под 18 години.

Дискутираха наредбата за обществения ред

младежка дискусия в Перник

Свои идеи и предложения за актуализиране на наредбата за обществения ред дадоха днес младежи, които участваха в дискусия в Двореца на културата.

МИКЦ отчете 2010година

МИКЦ

Екипът на Младежкия информационно-консултативен център в Перник отчете днес свършеното през тази година. Центърът в Перник бе един от първите 10 открити в страната, а към момента те наброяват 36.Тяхното създаване се финансира по линия на Националния център за младежки програми и инициативи.

Състезателна игра с балони прави БМЧК за 1-ви декември

dsc00792.jpg

Пет училищни отбора ще се състезават утре в играта по бързина и знания, организирана от младежката червенокръстка организация в Перник по повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН- 1-ви декември. На няколко пункта в центъра ще има балони, които състезателите трябва да спукат, за да намерят листчето с въпрос, на който трябва да отговорят.

600 презерватива раздадоха днес от БМЧК

dsc00793.jpg

Доброволците от младежкия червен кръст раздадоха днес 600 презерватива и информационни материали на учениците от Перник. Акцията обхвана няколко пернишки училища, но по-голяма част от материалите бяха раздадени сред протестиращите ученици в центъра. Кампанията на червенокръстците е по повод Световния ден на борбата с ХИВ и СПИН-1-ви декември.

Бомбички, вувузели и закани на ученическия протест в Перник

dsc00771.jpg

„Няма да позволим да ни отнемат ваканцията, ще бъдем на училище на 10-ти януари, а не на 3-ти”-това заявиха протестиращите днес ученици в Перник. Някои бяха категорични, че сами ще удължат ваканцията си независимо от разпорежданията на просветното министерство. Ученическият протест днес бе организиран чрез социалната мрежа facebook.

Младежкото НДСВ представи в Европа изследване за младежката безработица

pict0001.jpg

Младежкото НДСВ заедно с младежи от либералната партия на Холандия са направили съвместно изследване на безработицата сред младите хора в Европа.Данните от проучването са били публикувани в европейско издание, съобщи лидерът на младежката организация на НДСВ Иво Чифлички.

Млади социалисти на "експедиция" в институциите

thumb_582x437_218.jpg

Общинските младежки организации на БСП от Перник, Земен, Брезник и Трън посетиха българския Парламент по покана на депутата от КБ Ангел Найденов. Там те присъстваха на пленарно заседание, запознаха се с работата на депутатите и механизмите за обсъждане и приемане на законите.

Започва конкурсът за награда “Карл Велики” за младежи 2011

charlemagne_news.jpg

Днес бе дадено началото на конкурса за наградата "Карл Велики" за младежи за 2011 г. Наградата е създадена през 2008 г. и е насочена към млади хора, които участват в проекти, подпомагащи разбирателството между народите на различните европейски държави. Срокът за представяне на проекти за нейното четвъртото годишно издание е 23 януари 2011 г.

НДСВ – Перник изпраща в Европарламента победителите в конкурса за есе

orig_327439_bg.jpg

На 25 октомври (понеделник) един победител от гр. Перник в националната инициатива за есе на младежкото НДСВ ще посети Европарламента в Брюксел. Конкурсът на тема “Свободата нa реда и редът на свободата” бе организиран по инициатива на МНДСВ и бе по повод пет години от подписването на договора от присъединяването на България към ЕС.

БЧК открива трапезарии в две училища

trapeza.jpeg

БЧК смята да открие трапезарии за топъл обяд на учениците в 9-то ОУ”Т.Ненков” в Перник и в СОУ “Св. Св.Кирил и Методий” в Земен. В момента се разработва проект, който ще бъде представен за одобрение в Националния комитет на БЧК, съощи директорът на областната структура на червения кръст Наташа Минева.

Младежкото обединение на БСП: „Политиките трябва да ги раждаме ние”

3445.jpg

Висока оценка за своята работа получи Младежкото обединение на БСП в Перник на провелата се преди няколко дни Национална младежка конференция в Пловдив. Младите социалисти отчетоха свършеното от тях за тази една година, откакто съществува обединението.

Ученици проучваха резерват „Острица”

100_3072.jpg

„Опазване и съхранение на природното наследство” бе темата на поредното обучение, което организира Младежки информационно - консултантски център Перник, финансиран от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Екипът на МИКЦ Перник заедно с повече от 40 ученици от ТПГ „Мария Кюри”, ОУ „Св. Иван Рилски” и ОУ „Св. Константин Кирил Философ” се разходиха из резервата „Острица” до най- високата му точка, където

pernikonline com