Skip to main content

Loading

Музеите през нощта в "Нощта на Музеите" в Перник

Общински комплекс Дворец на културата на 14 май 2011г. /събота/ ще бъдат отворени за посещение всички културни институти. Всичко това по повод инициативата на Министерство на културата „Нощта на музеите", която се провежда под патронажа на Съвета на Европа.

Началото ще бъде поставено в 11.00ч. в Музикалното фоайе с концерт на Камерен оркестър „Орфей" - диригент Райчо Христов, при ОК Дворец на културата и Балетно студио „Вая" - хореограф Ваня Рошкова и корепетитор Даниела Методиева, при Обединен детски комплекс - Перник. Посетителите ще имат възможност да видят Ревю на най-красивите костюми на участничките в студиото, както и Изложба на художествени фотографии от Виктор Викторов, Борислав Спасов и Борислав Симеонов.В програмата на концерта ще бъде изпълнена музика от Вивалди, Дитерсдорф, Скалкотас, Маскани, Валдтойфел и Андерсън. Солист е Димитър Иванов - контрабас.

Димитър Иванов е типичният добър пример на талантливата музикална генерация в България, която днес израства в условията на „отворени врати" за професионална реализация. Той е роден през 1975 г. в град Русе, където започва и завършва обучението си в Музикалното училище.

Усъвършенстването си като солист-контрабасист продължава в Белгия и Германия.

Междувременно печели конкурси и работи със световно известни преподаватели, диригенти и оркестри като Валери Гергиев, Кристоф фон Дохнани, Резиденци оркестър - Холандия, Ансамбъл модерн - Франкфурт на Майн, Оркестъра на Лиеж, на Ставангер и много други.ПРОГРАМА „НОЩТА НА МУЗЕИТЕ" ОБЛАСТ ПЕРНИК

ОБЩИНСКИ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ -ТРЪН

14.05.2011 г.

Ден на отворени врати -17.00 - 24.00 часа

Изложба „Фосили от Пернишко". Съвместно с РИМ-Перник.

ОБЩИНСКИ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ -РАДОМИР

14.05.2011 г.

Ден на отворени врати - 17.00 - 24.00 часа

Изложба „Радомир през античността". Съвместно с РИМ-Перник.

ОБЩИНСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „ЛЮБЕН ГАЙДАРОВ"

14.05.2011 г.

Ден на отворени врати - 17.00 - 24.00 часа

Концерт на Камерен оркестър „Орфей", диригент Райчо Христов.

ОБЩИНА ПЕРНИК. КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР.

ПОДЗЕМНА МУЗЕЙНА СБИРКА.

14.05.2011 г.

Мистерия от „Старите рудници". Атракционна програма в Подземния минен музей.