Skip to main content

Loading

Образование

Легендите, свързани с типично българското украшение за 1 март, научиха децата от пети клас на Десето Основно училище

Любопитни факти от историята на мартеницата и част от легендите, свързани с типично българското украшение за 1 март, научиха децата от пети клас на Десето Основно училище.

Най-новите електронни продукти за обучение бяха показани днес пред педагози от Основното училище „Свети Иван Рилски''

В новата мултифункционална зала учителите видяха с интересна демонстрация как действат електронните буквари и учебници за 1-ви и 2-ри клас.

Въвеждат Религия като задължителен предмет в училище

Община Перник и Духовният обществен съвет подкрепят с официално писмо въвеждането на предмет “Религия” в задължителната обучителна програма на учебните заведения и детските градини.

Резултати след трето класиране за кандидат-гимназистите

27 кандидат-гимназисти са класирани и приети в обявените за свободни места в СОУ-тата и професионалните гимназии, съобщи резултата от третото класиране началникът на Регионалния инспекторат по образов

Свободни места в гимназиите за кандидат-гимназисти

108 са свободните места в гимназиалните палалелки в региона с прием след завършен 7-ми клас, информира началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Перник Ваня Коконова.

Декларация на ЕПУ

ДЕКЛАРАЦИЯ НА РЪКОВОДСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПОЛИТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ

Ние, ръководството на Европейския политехнически университет, базиран в гр. Перник, изразяваме острото си възмущение и тревога от зачестилите нападки в средствата за масова информация към нашия университет. Свидетели сме на добре организирана кампания, която не подбира език и средства, за да петни една съвременна и новаторска учебна институция. Връх на тази кампания беше широко тиражираната невярна информация за етнически конфликти между студенти за празника на университета. Истината, обявена от

КМЕТЪТ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИ ОТ ОУ "ИВАН РИЛСКИ"

Кметът на Община Перник Росица Янакиева връчи в ОУ "Св. Ив. Рилски", наградите на участниците в Националното състезание "Познавам ли моята България?", проведено на 1 юни 06.2011 г. в Националния военноисторически музей - гр. София.

Пернишкият Европейски Политехнически Университет на годинка

На дненият ден пернишкият университет тържествено отпразнува своя първи рожден ден. Ето и тържествената програма с придружени снимки споделени във фейсбук от Николай Милев! Това бе програмата:

Ученици от квартал Църква управляваха Перник

В началото на деня учениците от XVI ОУ "Св. св- Кирил и Методий" кв. Църква се срещнаха с представители на Консултативния съвет за младежка политика и се запознаха с работата на част от неправителствените младежки организации и Общинския младежки съвет.

Бела вода си имат нов филиал на детска градина "Родолюбче"

Кметът Росица Янакиева преряза лентата на детското заведение и пожела на малчуганите да се чувстват уютно в новото помещение. С решение на общинския съвет новият филиал беше позициониран в сградата на читалището и има за цел да осигури по-добри и благоприятни условия за децата. Около 106 хил. лв. струва изграждането на новия детски комплекс.

XI ОУ Елин Пелин на 24 Май

Продължаваме със снимките от 24 Май.

Снимки на 6то СОУ Св. Св. Кирил и Методий Перник

От учениците парада поведоха възпитаниците на 6то СОУ. Снимки на Европейски политехнически университет

Снимки от шествията на площад Кракра

Въпреки жегата жителите на Перник почетоха празника на Св Св Кирил и Методий на площад Кракра. Учениците гордо представяха училищата си, а зрителите търпеливо изгледаха цялата церемония. Много снимки и клипове ще следват от събитието.

ПМГ Христо Смирненски на 24 Май

Природо математическата гимназия се зарадваха на камерите и на светлия празник. По-късно ги снимкахме на площад Кракра.

Честит празник ученици!

Преди 40 години започна летоброенето за Технологична професионална гимназия "Мария Кюри"- Перник

На 14 ти Май гимназията отбеляза своя юбилей. През годините нашето училище е претърпяло най- различни трансформации и наименования.

Времето за професионалните политици и у нас идва

Българското училище за политика е неправителствена организация с обществена полза. Мисията на Училището е да подпомогне създаването на общност от граждански и политически лидери, с активна позиция в националния, европейския и световен политически процес, водени от съвременни демократични ценности като плурализъм, толерантност и информиран диалог.

Деца от VII-мо ОУ "Г. С. Раковски" с две национални награди

Деца от пернишкото VII-мо ОУ "Георги Сава Раковски" спечелиха награди от два национални конкурса за рисунки направени с помощта на компютър.

ПРАЗНИК НА ТАЛАНТИТЕ – ОБЕДИНЕНИ В ИМЕТО НА АПОСТОЛА


„ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ”

Ново 20!Утре на училище!!!

Разнопосочните информации от просветните ведомства тотално обърка учители, ученици и родители. Докато около обед се знаеше, че ваканцията продължава и тази седмица, в края на работния ден дойде ново съобщение. УТРЕ Е УЧЕБЕН ДЕН!. В него ще се броят учениците и след това ще се реши дали ще се удължава ваканцията.